Waw magazine

Waw magazine

Menu

Digitale leiders

  • Dossier

Door Waw

 

Naast Acapela en e-peas zijn er nog andere bedrijven uit de digitale sector die in Wallonië zijn gevestigd en tot de wereldleiders behoren.

 

Aerospacelab - Mont Saint-Guibert
Dit bedrijf, dat in 2019 start-up van het jaar was, ontwerpt en assembleert observatiesatellieten. Dankzij gegevens die in realtime worden verzameld en verwerkt, stelt Aerospacelab zijn klanten uit verschillende sectoren in staat om hun besluitvorming te verbeteren.

www.aerospacelab.be

Dreamwall - Charleroi
Deze studio voor animatie en grafische vormgeving, die uit een samenwerkingsverband tussen Dupuis en de RTBF is ontstaan, beheerst alle 2D- en 3D-animatietechnieken voor series, speelfilms en documentaires. Dreamwall realiseert ook verschillende omgevingen, aankledingen en aftitelingen voor televisieproducties.

www.dreamwall.be

EVS Broadcast Equipement - Seraing
Dit bedrijf, dat in 1994 werd opgericht, levert apparatuur en oplossingen om beelden van live-evenementen op te nemen en uit te zenden. Het systeem van EVS Broadcast Equipment voor vertraagde live-opnames is een wereldwijde standaard geworden voor beelden van sportevenementen.

www.evs.com

IntoPix - Mont-Saint-Guibert
Dit bedrijf loopt voorop met de beste technieken voor het verwerken en comprimeren van digitale beelden. IntoPix heeft met name meegewerkt aan het opstellen van de kwaliteitsnorm JPEG XS en het videoformaat 8K UltraHD.

www.intopix.com

Iris Group - Louvain-la-Neuve
Dit bedrijf, dat sinds 2013 deel uitmaakt van de Canon Group, is de leider op het gebied van optische herkenning. Iris Group ontwikkelt diverse producten en oplossingen die klanten helpen om alle soorten informatie in digitale gegevens om te zetten, die gemakkelijker te delen en te archiveren zijn.

www.iriscorporate.com

Oncomfort - Waver
Dit bedrijf combineert klinische hypnose met virtual reality-sessies en helpt patiënten zo om met de pijn en angst voor, tijdens en na medische ingrepen om te gaan. Zonder gebruik van medicatie.

www.oncomfort.com

Phasya - Seraing
Dit bedrijf is een expert in het analyseren van oogfoto’s en het meten van cognitieve en fysiologische toestanden en wil daarom een leidersrol vervullen als het gaat om het ontdekken en voorspellen van toestanden die de prestaties, het gedrag en het welzijn beïnvloeden.

www.phasya.com

Skylane Optics - Walcourt
Dit bedrijf produceert apparatuur ten behoeve van optische telecommunicatie, meer bepaald modules die het elektrische signaal omzetten in een optisch signaal. 99% van de productie wordt geëxporteerd, voornamelijk naar Noord-Europa. In Brazilië heeft Skylane Optics vier stadia uitgerust tijdens het Wereldkampioenschap voetbal in 2014.

www.skylaneoptics.com

Sortlist - Waver
Dankzij een platform dat bedrijven en marketingdienstverleners met elkaar in contact brengt, helpt deze start-up zijn klanten om de meest geschikte communicatiepartner voor hun producten of diensten te vinden.

www.sortlist.com

WNM Audiovisual Solutions - Seraing
Dit bedrijf levert apparatuur voor audiovisuele opnames. WNM Audiovisual Solutions is gespecialiseerd in tv-geluidsopnamen voor multicameraregistraties, interfoniesystemen en analoge en digitale HF-transmissiesystemen.

www.wnm.be

Your opinion counts