Waw magazine

Waw magazine

Menu

© Martin Dellicour

© Martin Dellicour

© Martin Dellicour

© Martin Dellicour

© Martin Dellicour

© Martin Dellicour

© Martin Dellicour

© Martin Dellicour

© Martin Dellicour

© Martin Dellicour

Martin Dellicour, een 100 % natuurlijke fotograaf

  • Tendance
  • , Patrimoine
  • , Portrait
 / Luxembourg

Wanneer het gaat om de geschiedenis van het woud, van de natuur en van de mens, dan is men geneigd zijn verhaal te beginnen met “Er was eens...”. Want het is precies in die van magie en legenden doordrongen wereld dat fotograaf Martin Dellicour ons binnenvoert.

Hij genoot een opleiding als graficus. In 2001, aan het einde van zijn studies richtte hij in Luik zijn studio op. Een jaar geleden besloot hij zijn leven te veranderen, de stad te verlaten en zich aan zijn grafische projecten te wijden, maar ook en vooral aan het in beelden vastleggen van de onvermoede rijkdommen van zijn Ardense geboortestreek. Die keuze leverde hem trouwens al verscheidene bekroningen op, waaronder, dankzij zijn kortfilm “Gnomes”, de Grote Prijs van het 20e Internationaal Natuurfestival van Namen.

De roep van het woud

De Ardennen. Kent u die wel? Eens u ze ontdekt hebt door de ogen van Martin en zijn poëtische wereld, zal u beseffen hoe ze eindeloos emoties in u kunnen opwekken.

De fotograaf werkt nu aan een online-documentatieproject, “Ardenne Sauvage”, waarin hij de streek oproept die hem altijd heeft geboeid. Waarover gaat dat verhaal? Over de mens, het landschap en het wilde leven. Talloze ontmoetingen buiten de platgetreden paden, een interactieve reis die de verborgen schatten van onze wouden openbaart aan de hand van verhalen en beelden van een intense schoonheid.

In 2017 zou er ook een boek moeten uitkomen.

Citaten over het plezier van natuurfoto’s maken

“Het geheim van een geslaagde foto? Geduld en volharding...”

“Een geslaagd beeld vertelt altijd een verhaal. Later leest iedereen het zoals hij het begrijpt.”

 “Het wilde leven fotograferen houdt altijd wat onzekerheid in. Je kunt je terrein en de fototechniek goed kennen. Maar het hangt helemaal niet van ons af of we op het goede moment op de juiste plaats met het goede licht en het juiste onderwerp zijn. Dat is het opwindende van mijn beroep.”

www.martindellicour.be

+32 (0)496 54 65 23

m@martindellicour.be

En nog meer...

Your opinion counts