Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Pierre Gérard

Wolven, beren en bizons... en een nieuwe zaal : de Grot "Père Noël" !

  • Patrimoine
Namur

Door Annemie de Four

Het Domein van de Grotten van Han ligt in de provincie Namen. Je kan er niet alleen de bekende grotten bezoeken maar ook het Wildpark, waar de laatste tijd veel beweegt.

De wolven uit het Wildpark stonden niet alleen op de affiche van de film Les Saisons van Jacques Perrin, maar ze speelden er ook een hoofdrol in ! Die film brengt hulde aan de natuur waarin het lot van mens en dier sterk verbonden is.  

www.lessaisons-lefilm.com

In het RTBF-programma Le Jardin Extraordinaire volgen we enkele bizons uit het Wildpark van Han op hun tocht naar Roemenië. Het doel is om de bizon te herintroduceren in de zuidelijke Karpaten. Een Europees pilootproject waaraan het Domein van de Grotten van Han actief deelneemt: aan de herintroductie van bedreigde diersoorten.

http://www.rtbf.be/video/detail_le-come-back-des-bisons?id=2085231

Nieuw!

In het Wildpark zijn op dit moment werken aan de gang waarbij een groot stuk bos opengesteld wordt voor de twee bruine beren die er leven. Hierdoor krijgen zij meer bewegingsruimte. 

Het klassieke parcours binnen in de grotten kreeg intussen een geheel nieuwe LED verlichting, waardoor er ook een totaal nieuwe sfeer heerst in de grotten! 

Vanaf april wordt een voordien ontoegankelijke zaal opengesteld: de Grot ‘Père Noël’. Het bezoek gebeurt in kleine groepjes en met koplampen uit respect voor de vele vleermuizen die er leven. Deze ecotoeristische aanpak is een prioriteit voor het Domein.

Het Domein van de Grotten van Han is zich sterk bewust van de oneindige schoonheid van de grot en het park en waakt over het evenwicht tussen de ‘toeristische activiteit’ en het ‘behoud van het natuurlijke erfgoed’.

Meer info over alle activiteiten in het Domein van de Grotten van Han :

www.grotte-de-han.be/nl

Your opinion counts