Waw magazine

Waw magazine

Menu

DOMAINE DES GROTTES DE HAN

  • Tourisme
Namur

Door Waw

Eén groot avontuur voor bedrijven

Het Domaine des Grottes de Han dompelt de bezoeker volledig onder in de natuur, maar staat ook garant voor verwondering en terugkeer naar de bron. De 250 hectare grote vallei, waar zo’n 600 dieren (wolven, lynxen, beren, bizons, edelherten, damherten, steenbokken) in volledige of gedeeltelijke vrijheid leven, is in 2015 uitgeroepen tot ‘Beste Wildlife Dierenpark van België’. Het door de Lesse gevormde grottenstelsel en de onderaardse zalen met hun betoverende weerspiegelingen zijn bovendien met drie sterren bekroond in de Groene Michelingids.


Deze twee parels van het domein worden aangevuld door ‘PrehistoHan’, een interactieve expositie over de archeologische schatten die op de bodem en de oevers van de Lesse zijn ontdekt, en ‘Han 1900’, een museum dat laat zien hoe het dagelijks leven van de boeren in die tijd was. Sinds kort kan het publiek ook twee speleologische routes volgen door de Grotte du Père Noël, die ooit op 26 december is ontdekt en daarom naar de kerstman is genoemd. De ene route is een eerste kennismaking, terwijl de andere voor meer ervaren speleologen is bedoeld.

De aanpasbare ruimtes en voorzieningen van het domein stellen bedrijven in staat om zeer uiteenlopende evenementen te organiseren. Het weiland van 5 hectare leent zich uitstekend voor de organisatie van een familiedag, terwijl personeelsfeesten, concerten en recepties 110 meter onder de grond gehouden kunnen worden in de grote Salle d’Armes, waarvan de verlichting onlangs volledig is vernieuwd. Dit is een ervaring die de deelnemers altijd zal bijblijven.

Drie andere, kleinere zalen kunnen ook aan bedrijven ter beschikking gesteld worden. Een daarvan is de beroemde Cabane du Trappeur, die zich vlak naast de kuil van Willy en Marlène (de twee bruine beren van het domein) bevindt. Een aparte, maar hoog aangeschreven locatie, waar bezoekers eenvoudig maar comfortabel kunnen overnachten in een inrichting die aan een berghut doet denken. En wees gerust, de ramen zijn afgesloten!

Neolithische challenge

“Bedrijven kunnen ons vragen om een incentiveprogramma op maat samen te stellen”, zegt Stéphane Géron, de commercieel directeur van het domein. “Naast een bezoek aan de grotten en een rondleiding door het wildpark gevolgd door een klassieke maaltijd, barbecue of picknick, kunnen we speciale wandelingen organiseren waarbij bieren of streekproducten worden geproefd. Het is zelfs mogelijk om een aantal hapjes hoog in de bomen op een balkon onder het bladerdak te proeven.”

Het Domaine des Grottes de Han is natuurlijk de ideale omgeving om op de natuur gerichte teambuildingactiviteiten te organiseren. Boogschieten, oriëntatielopen, vlotten bouwen en de Lesse oversteken zijn enkele van de vele mogelijke activiteiten. Daarnaast kan een ‘neolithische challenge’ georganiseerd worden, waarbij de deelnemers een katapult moeten bouwen, vuur moeten maken en eten moeten bereiden zoals de mensen in de prehistorie dat deden. We zeiden het al: terugkeer naar de bron..

 

Domaine des Grottes de Han
Rue J. Lamotte, 2
5580 Han-sur-Lesse
Tél.: +32 (0)84/37 72 13
www.grotte-de-han.be

Your opinion counts