Waw magazine

Waw magazine

Menu

Who is WAW ? Dim3

  • Business
  • / Who is Waw ?
Liège  / Liège

Door Waw

Gezondheid - Dim3 test zijn platformen in Texas

DIM3 is een in Medische Informatica & Elektronica gespecialiseerde Luikse firma. Ze ontwikkelt, produceert en verkoopt klinische expertiseplatformen om te helpen bij de medische besluitvorming. Aangezien kunstmatige voeding een belangrijk probleem is in ziekenhuizen – uit studies blijkt dat patiënten in intensieve zorgen slechts 50 tot 60% van de voorgeschreven kunstmatige voeding ontvangen en dat dit voedseltekort grote kosten veroorzaakt – heeft de onderneming zich op de eerste plaats toegelegd op de klinische voeding in de eenheden voor intensieve zorgen. Zo heeft Dim3 een digitaal hulpplatform voor medische besluitvorming ontworpen, dat Nutrow heet (software die aangesloten is op een voorziening voor gegevenstransmissie naar de voedingspompen) en dat de voedingstoestand van een patiënt in reële tijd opvolgt.

Tijdens de technologische missie naar Texas die eind september werd georganiseerd door het Waalse exportagentschap Awex, door Owin (het innovatienetwerk van het Awex) en door zijn Texaanse partners (waaronder de Texas A&M University), heeft Dim3 bevestigd dat de validering van zijn Nutrow-platform zeer binnenkort zou plaatsvinden in het CHI St. Joseph Hospital van Bryan. Daardoor zal de Luikse firma het gebruik van haar platform en van de economische en gezondheidsimpact levensgroot en op het terrein kunnen valideren aan de hand van een vergelijkend onderzoek dat 12 tot 15 maanden zou duren.

“Dit is een heel belangrijke fase voor ons”, verklaart Jean-Claude Havaux, de CEO van DIM3. “Ze vormt immers onze eerste stap voor het veroveren van de Amerikaanse markt en is het concrete resultaat van een jaar van contacten en verbeteringen aan het valideringsprotocol. Zo blijven we volledig in lijn met ons internationaal ontwikkelingsplan.”

Your opinion counts