Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Les Caprices de Louise

De Grillen van Louise

  • Dossier
Namur  / Liernu

Door Carole Depasse

 

 

Louise is niet zo wispelturig als ze zegt! Het was niet zomaar in een opwelling dat deze boerendochter kaasmaakster werd. Ze behoort tot een familie van landbouwers en veefokkers. Om meer afwisseling in het bedrijf te brengen, had de broer van Louise liever geiten dan koeien. Nu zijn er driehonderd van die dieren en een aanzienlijke melkproductie, waarvan Louise een deel afneemt voor het maken van een reeks geitenproducten : verse kaas, feta, halfharde kaas, yoghurt, platte kaas, pudding, roomijs en zoute lekkernijen. Producten die minder lactose bevatten en dus gemakkelijker verteren. Hoewel ze geen bio-label hebben, bevatten ze toch geen bewaarmiddelen. Er worden enkele kruidencombinaties aan toegevoegd, waarvan Louise het geheim heeft. Om haar gamma uit te breiden (en de concurrentie het hoofd te bieden), is Louise van plan een ruimer gamma roomijs uit te brengen. Ze verkoopt haar producten op bestelling en ook elke zaterdag van 10u tot 18u op de hoeve.

 

Les caprices de Louise 
Rue du Gros Chêne 94
B-5130 Liernu
+32 494 82 79 55
Your opinion counts