Waw magazine

Waw magazine

Menu
© L.Deprelle

De verbazende Fonduekar van Daverdisse

  • Dossier
Luxembourg  / Daverdisse

Door Carole Depasse

Het verhaal begint met een onwaarschijnlijke combinatie : trekpaarden en een kar (dat is nog heel gewoon), maar daarbij voegt men een... fondue! Een vlees, kaas  of chocoladefondue, dat speelt geen rol. Het concept van de Fonduekar bestaat uit het even geslaagde als onwaarschijnlijke samengaan van die drie elementen.

 

 

Om te genieten van deze in zijn genre unieke toeristisch-gastronomische uitstap, mag u niet vergeten lang op voorhand te boeken. Met andere woorden : als u een verblijf in de Ardennen plant, schrijft u zich maar beter tegelijk in voor die uitstap, anders zou u er wel eens naast kunnen pakken. En dat zou bijzonder jammer zijn ! Vooreerst omdat men zoiets niet alle dagen kan meemaken. Vervolgens omdat u tijdens de aangeboden brunch, lunch en tea break een smakelijke tocht maakt door de streek, aangezien de scheppers van de Fonduekar lokale en seizoensgebonden producten gebruiken. Ten slotte zult u letterlijk door mooie Ardense plaatsen reizen en kunnen genieten van de ontelbare anekdotes die uw koetsier vertelt. 

Maar welke plaatselijke producten zult u op uw bord krijgen ? Om te beginnen de heerlijke geitenkaas van de Chèvrerie du Bois des Mûres. Andere kazen komen van de Ferme du Bijou. Bakkerij Donche levert het brood. De dranken komen van Cafermi en de confituren van Saveurs de Fruits. En het toppunt voor de vleeseters wordt geleverd door de ambachtelijke slager uit Croix-Scaille. 

Als u van duurzaam toerisme houdt, van korte ketens en Ardense landschappen, dan wedt u op het goede paard door u in te schrijven voor een smakelijke uitstap met de Fonduekar! 

 
 
Le Chariot à fondue
Porcheresse en Ardenne  
+32 495 21 53 78
chariotafondue@gmail.com
 
http://chariotafondue.wixsite.com/laetitia
Your opinion counts