Waw magazine

Waw magazine

Menu

Tuin en tuinier in het boekenland...

  • Dossier
Luxembourg  / Libin

Door Carole Depasse

 

 

Libin, dat betekent tegelijk met je neus in de boeken zitten (Redu) en naar de sterrenhemel kijken (Euro Space Center, te Transinne). Maar wist u dat u ook met de handen in de grond kunt ploeteren tot u er sterretjes van ziet ?

Dat is immers het effect van een bezoek aan «À la Source», in Redu. Vanop de dorpsweg valt er niets te bespeuren van deze verbluffende mandalavormige tuin, die bewerkt wordt volgens de beginselen van de permacultuur (de kunst om de natuurlijke ecosystemen in acht te nemen) en die enkele onwaarschijnlijke smaken voor u in petto heeft. Met oesterkruid, kikkererwten en andere aromatische gewassen kunt u kennismaken tijdens de op afspraak georganiseerde rondleidingen in de tuin. De liefhebbers van superverse groenten kunnen er op vrijdag en zaterdag, van juni tot september, zelf aan het plukken gaan. 

À la Source 
Rue de saint Hubert 7
B-6890 Redu
+32 493 12 94 37
contact@alasource.be

http://alasource.be

 

In de tuin ontmoetten we John Guillaume, de bedenker van het unieke concept «Avec vous au jardin» (Met u in de tuin), die wel eens uw beste vriend zou kunnen worden. Als kenner bij uitstek van de permacultuur en onklopbare plantenspecialist, helpt hij u om uw tuin duurzaam en met succes te veranderen. Uw eerste sla eten vanaf april of uw eigen saffraan kweken, klinkt dat niet boeiend ? Zoals de naam «Met u in de tuin» het zegt, komt John, naargelang de tijd waarover u beschikt en volgens uw wensen, in heel Wallonië bij u langs met al het nodige om uw dromen voor uw moes  of siertuin te verwezenlijken. Telkens brengt hij zijn planten, gereedschap, actieplannen, adviezen en energie mee. Hij voert alles samen met u uit in een recordtijd. Zelfs uw stoutste dromen worden werkelijkheid dankzij zijn kostbare ervaring.

Een uitgelezen partner voor al wie «wel zou willen, maar niet kan», doch ook voor ervaren tuiniers die hun moes  of siertuin nog willen verbeteren met enkele ongewone dingen.  

Wat zo fijn is aan John…

«Amper twee maanden na onze ontmoeting met John dronken we thee van ons eigen ijzerkruid en aten we snijbiet, sla en allerlei sterk geurende aromatische kruiden. Op minder dan een jaar tijd onderging onze tuin een gedaanteverandering. Wat zo fijn is aan John, is dat hij zich zowel aan onze wensen als aan onze mogelijkheden aanpast. Hij zit ook vol creatieve ideeën en heeft een uitgesproken zin voor schoonheid. Binnen enkele minuten hebben we bijvoorbeeld met notelarentakken een tipi gebouwd, die in de zomer zult worden bedekt met reukerwten. Dat zult achteraan in de tuin ook een mooi grafisch element vormen en onze dochter zult binnenkort een leuk schuilhoekje hebben! ». Maxime, een klant van John. 

Avec vous au jardin 
John Guillaume 
+32 499 50 73 44
 
www.facebook.com/Eveliotis
Your opinion counts