Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Karl Delandsheere
© Karl Delandsheere

Océane Cornille / Whoups

  • A la Une
  • / Portfolio

Door Waw

Beeldende kunstenares


© Karl_Delandsheere
La nageuse

Océane voelt zich aangetrokken door reizen, cultuur en ontmoetingen. Toen ze haar opleiding aan de École Supérieure des Arts de Saint-Luc in Luik voltooid had, vertrekt ze dan ook naar Brazilië en Argentinië. Onderweg heeft ze een veelvoud aan zeer rijke artistieke ontmoetingen, zoals met Koralie en Supakitch, Fafie, Mambo, Shepard Fairey en met nog veel andere kunstenaars. Ze schildert en maakt collages op straat. Ze probeert daarbij ook nieuwe technieken uit.

Sindsdien maakt ze onder de schuilnaam “Whoups” grafische gedichten vol symbolen, waarin ze zowel gevoelens als materialen met elkaar vermengt. Schilderkunst, dans, zeefdruk en naaiwerk zijn maar enkele van haar uitdrukkingsmiddelen. Voor haar creaties gebruikt ze allerlei dragers, zoals papier, glas en muren. Haar passie is een groot speelveld waar ze geen enkele grens aan stelt en waarop ze dus naar hartenlust kan experimenteren.

Haar artistieke wereld is het resultaat van een instinctieve aanpak, waar de inspiratie die ze opdoet door de natuur, de omgeving, de beweging en door organische structuren en schaduw en licht, het leven schenkt aan een grafische poëzie die je niet leest, maar bekijkt .


© Kurt Bosmans
Skate Park Hasselt - Street Art Festival

 

Your opinion counts