Waw magazine

Waw magazine

Menu

THE PLACE TO BE WAW ! - Culturele evenementen

  • Culture
Hainaut  / Hornu

Door Waw

Grand-Hornu
TENTONSTELLINGEN 
> 14 JANUARY 2018

 


Potlood, Oost-Indische inkt, houtskool, aquarel, acrylverf : de Franse kunstenares Anne-Marie Schneider (1962) is in de eerste plaats tekenares. De wereld van het intieme en de openbare sfeer krijgen evenveel aandacht. De tekeningen gaan over persoonlijke en maatschappelijke drama’s. Tedere kwetsbaarheid wisselt af met bijtende humor. Na zijn belangrijke tentoonstelling in het Museo Reina Sofia in Madrid is nu het MAC’s in Le Grand-Hornu aan de beurt.

Tentoonstelling
ANNE-MARIE SCHNEIDER
Ritournelle
01.10.2017 > 14.01.2018

 


In het kader van Europalia Indonesia 2017 toont Jompet Kuswidananto (1976, woont en werkt in Yogyakarta) in het MAC’s On Paradise, een transdisciplinaire installatie over de banden tussen politiek en religie, speciaal ontworpen voor de grote zaal. Met dit werk gaat de kunstenaar dieper in op een cruciale periode uit de geschiedenis van zijn land, namelijk de opstand van een deel van de bevolking tegen de koloniale machthebbers op Java, in de residentie Banten, in juli 1888.

Tentoonstelling
JOMPET KUSWIDANANTO
On Paradise
22.10.17 > 14.01.18

 

 

Jacques André heeft een heel eigen vorm van conceptuele kunst ontwikkeld om vragen te stellen bij de manier waarop wij omgaan met bezit en materiële goederen : hij koopt bepaalde objecten, meestal boeken of platen, in grote hoeveelheden aan en stelt die tentoon. Het resultaat is een ironische kijk op de ontsporingen van ons consumptiegedrag en op de recuperatie van de utopieën van de tegencultuur door de markt.

Tentoonstelling
JACQUES ANDRÉ BUKU-BUKU
Cabinet d’amateurs #12
22.10.2017 > 14.01.2018

 

Your opinion counts