Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Miysis - Slidenjoy

Slidenjoy, vermenigvudig je… en je productiviteit!

  • Business
  • / Économie
Hainaut  / Gerpinnes

Door Charline Cauchie

Thomas Castro, Laurent Wéry en Charlee Jeunehomme hebben de ambitie om hun product Slidenjoy wereldwijd te verkopen. Dit lichte hulpmiddel, dat het mogelijk maakt om één of twee extra schermen aan een laptop te bevestigen, verhoogt het comfort en de productiviteit van werknemers. Zou er een revolutie aan de gang zijn?

 

De website van Slidenjoy is alleen in het Engels te bekijken en kenmerkt zich door een vloeiende interface, een beknopte presentatie en minimalistische foto’s. Je hoeft zeker niet vaak te klikken om je te laten overtuigen door de knop ‘Order Now’, die je aanzet om het product te kopen, net als de 6000 mensen over de hele wereld die al een Slidenjoy vooruit hebben besteld.

Maar wie zit er achter Slidenjoy? Ondanks de marketinguitstraling van een start-up uit Silicon Valley is 120 Pixels SPRL gewoon in Gerpinnes (Henegouwen) gevestigd! Laurent Wéry, een vijftiger die een zaak in verpakkingsmaterialen voor luxemerken had, Thomas Castro en Charlee Jeunehomme, twee jonge ondernemers met IT-kennis, zijn de grondleggers van dit project, dat in minder dan twee jaar al flink is gegroeid en wereldwijd furore maakt.

 

Het idee in Thomas’ hoofd

Het begon allemaal toen Thomas Castro als fotograaf en Laurent Wéry als promotor gingen samenwerken aan het Tender2-project met als doel om pop-uphotels op het strand van Knokke en onder het Atomium te plaatsen. Laurent vertelt: “We gingen een jaar of twee met elkaar om en raakten bevriend. Thomas kwam op het idee van een dubbel beeldscherm, stelde me aan Charlee voor en vroeg me om hen te steunen. Het heeft een jaar geduurd voordat ik akkoord ging. Het was echt een waagstuk, maar begin 2015 hebben we het idee dan eindelijk omarmd.” Het ontwikkelen van het product, het aanvragen van de octrooien en het bouwen van de prototypes kon beginnen.

Volgens Microsoft zijn werknemers tot 50% productiever als ze een tweede beeldscherm tot hun beschikking hebben. Dit wordt bevestigd door degenen die al een desktopcomputer op die manier gebruiken: multiscreening (d.w.z. het gelijktijdige gebruik van meerdere schermen) kan uitermate nuttig zijn. Maar met een laptop die je naar gelang je werk moet verplaatsen, wordt het lastig en zelfs onmogelijk om dit voor elkaar te krijgen. Slidenjoy komt mensen op dat punt te hulp met één of twee schermen die ze eenvoudig in combinatie met een laptop kunnen gebruiken en vervoeren. Thomas kwam op het idee toen hij zelf comfortabel op zijn bank zat, maar niet verder kon omdat hij maar één scherm had.

Het slimme van Slidenjoy is dat het hulpmiddel met magneten aan de achterkant van het laptopscherm wordt bevestigd, waardoor je links en rechts één of twee zelfdragende schermen kunt uitklappen. Vervolgens kun je de hoek van die schermen aanpassen en ze zelfs 180° laten draaien, zodat mensen om je heen kunnen zien wat je doet. Daarmee wordt de traditionele projector naar de muurkast verbannen (of alleen nog in grote zalen gebruikt). De schermen kunnen het beeld niet alleen verdubbelen of verdrievoudigen, maar ook panoramisch weergeven.

De doelgroepen waarop wordt gemikt, zijn vooral zakenmensen, grafische vormgevers, web developers, architecten en dj’s, maar ook particulieren die het hulpmiddel privé willen gebruiken. De dunne, lichte schermen zijn in drie maten (13, 15 en 17 inch) en verschillende kleuren verkrijgbaar. Een eigen voedingskabel, die alleen maar in de weg zou zitten, is niet nodig: Slidenjoy wordt rechtstreeks via een USB-poort met de laptop verbonden. Het bedrijf benadrukt dat zijn systeem zowel op Windows als op OS X draait.