Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Acapela group

ACAPELA

  • Dossier
Hainaut  / Mons

Door Waw

HEEFT EEN STEM IN HET KAPITTEL

Als gevolg van de technologische ontwikkeling en het internet der dingen vervult de stem een centrale rol in de relatie tussen bedrijven en consumenten. Door zijn innovatievermogen en flexibiliteit profileert het Bergense bedrijf Acapela Group zich als een van de onbetwiste leiders op het gebied van spraaksynthese.

 

Bij Acapela zijn ze heel trots op het feit dat ze nu de Europese leider op het gebied van spraaksynthese zijn en tot de top 5 van de wereld behoren. Een mooi resultaat voor het Bergense bedrijf, dat voortkomt uit Babel Technologies, een spin-off van de polytechnische faculteit van de Universiteit van Bergen, dat in 2004 fuseerde met het Zweedse Infovox en het Franse Elan Speech. Acapela, dat 45 mensen in dienst heeft, houdt zich voornamelijk bezig met het omzetten van computertekst in spraak dankzij intern ontwikkelde spraaksynthesesoftware.

De kracht van Acapela is dat we, afhankelijk van het merk of de toepassing, de juiste stem kunnen kiezen en ontwikkelen. Daarin onderscheiden we ons van grote spelers als Google of Amazon, die meer gestandaardiseerde stemmen aanbieden. Er zijn tegenwoordig veel sprekende apparaten : voor een bedrijf zijn ze het belangrijkste middel om met klanten te communiceren. Dankzij onze gepersonaliseerde digitale stemmen kunnen we onze klanten helpen een stemidentiteit te ontwikkelen”, zegt Rémy Cadic, CEO van de groep.

Ook voor de medische wereld

Met My Own Voice ontwikkelt Acapela ook een activiteit die verband houdt met de medische wereld. Mensen die door een ziekte of operatie hun stem hebben verloren, kunnen dankzij dit product blijven communiceren. Dat gebeurt via een synthetische stem die op basis van een corpus van vooraf opgenomen zinnen wordt ontwikkeld.

Acapela Group, dat een dertigtal talen aanbiedt, is voornamelijk actief in Europa, vooral in West- en Noord-Europa, maar ook in de Verenigde Staten en, in mindere mate, in Azië, Afrika en het Midden-Oosten. “De Europese talen zijn onze belangrijkste competentiegebieden en daar proberen we sterk in te zijn, hoewel we ook Aziatische talen leveren. Onze internationale ontwikkeling berust op de aanwezigheid van kantoren in verschillende Europese landen en in Marokko. Daardoor kunnen we dichter bij onze klanten staan, voor wie het taalaspect nog steeds essentieel is.

Your opinion counts