Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Simon Nicolas

BIJ TESIAL IS
HET GEEN CRISIS

  • Économie
  • / Hightech
Brabant wallon  / Mont-Saint-Guibert

Door Joéllie Sprumont

Joomla, Java, php… Bij Tesial weten ze alles van het ontwikkelen van webplatforms. Pascal Alberty en Jean-Marc Peterkenne namen ontslag als consultant bij BEWEB met slechts één doel voor ogen: een eigen bedrijf beginnen.

 

Een webplatform, wat is dat?

Voor alle duidelijkheid: een webplatform is geen site. Het is veel meer dan dat. Het is een toolbox waarvan de website zelf alleen de drager is. Je kunt het vergelijken met Gmail, de berichtendienst van Google. Wie die gebruikt, beschikt over verschillende instrumenten: e-mail, het sociale netwerk Google+, opslagruimte, enz.

 

Het idee om ondernemer te worden, ontstond toen ze een reclameformat ontwikkelden voor hun werkgever. BEWEB, gespecialiseerd in de online verkoop van reclameadvertenties, was op zoek naar een IT-team. Tijdens de realisatie van het format beseften ze dat er veel toekomstmuziek zat in het maken van webplatforms. Pascal Alberty, een van de oprichters, vertelt: “In het begin waren we met z’n drieën, maar nu zijn we nog maar met z’n tweeën. De derde persoon is weer in loondienst gegaan. Samen hebben we onze baan opgezegd bij BEWEB en vervolgens Tesial opgericht.” Het platform Click Box is ontstaan uit die samenwerking. Het product is vooral bedoeld om reclame te maken op websites van de grote Belgische uitgevers. Zo kunnen adverteerders de statistieken bekijken en kan de regie de advertenties controleren en valideren of een campagne opzetten.

Maar het bleef niet bij Click Box. Tesial breidde het platform uit met Proxistore, een reclametool met geolocatie. “In plaats van te adverteren op alle sites, kijkt Proxistore waar je je bevindt. Zo krijg je alleen reclame te zien van bedrijven in je buurt. We plaatsen lokale advertenties op grote sites van uitgevers met een nationaal publiek, zoals La Libre Belgique, La Dernière Heure, enz. Zo stemmen we advertenties op de lokale sector af ”, legt Pascal Alberty uit.

CrawlForMe

De bedrijven die zich door Tesial laten adviseren, komen hoofdzakelijk uit de mediahoek, de (online) reclame en de retailsector. Een van hun opmerkelijke klanten is consumentenorganisatie Test-Aankoop. De marketingafdeling deed een beroep op hun diensten. Test-Aankoop merkte immers dat er een aantal zaken fout liepen op hun website: ontbrekende beelden, de bekende Not Found-melding die soms op het scherm opdook. Alberty legt uit hoe ze te werk gingen: “We hebben een geautomatiseerd scenario ingeschakeld om te zien of de gebruikers zich correct konden inschrijven. Daarbij wordt er een rapport verstuurd als er iets fout gaat. We hebben ook een instrument ontworpen waarmee je de volledige site kan doorlopen, alsof iemand voor zijn plezier alle links aanklikt.” Het lijkt zo simpel, maar die fouten vormden een groot probleem omdat de site niet beschikbaar was.

Het platform op maat voor Test-Aankoop groeide uit tot een volwaardig product. CrawlForMe werkt als een octopus die zijn tentakels uitstrekt. De tool verkent alle lagen van een website om de gebreken op te sporen die een goede werking in de weg kunnen staan. Volgens Alberty is het van groot belang om een site in topconditie te houden. “Zoekmachines houden niet van sites die fouten vertonen. Als er veel zijn, scoort de site niet hoog op de Google-ranking.” Tesial heeft de tool ook aangepast voor een andere klant.

Die wilde geen fouten, maar informatie opsporen op de site van het Centrum voor Informatie over de Media, dat de kijkcijfers meet. Het bedrijf gebruikte een aangepaste CrawlForMe om na te gaan of de code van het CIM op alle pagina’s van de website stond. IT is overal

De juiste oplossing vind je door de tijd te nemen om er achter te komen wat je echt nodig hebt. Tesial heeft dat goed begrepen. Hun filosofie? De klant begeleiden van A tot Z. En hem uitleggen dat het daarbij cruciaal is om zijn behoeftes opnieuw te bekijken. “We hebben methodes ontwikkeld om de klant opnieuw te laten ontdekken wat hij echt mist. We volgen en begeleiden de klant van dichtbij, zodat hij luistert naar zijn behoeftes. Afhankelijk van het project kan dat enkele weken tot enkele maanden duren”, aldus een van de medeoprichters. Gelukkig hoeven ze niet elke keer van nul opnieuw te beginnen. Het bedrijf ontwikkelde een framework, een soort gereedschapskist die als gemeenschappelijke basis dient om makkelijker van start te gaan. En die verandert met de ervaring.

Wanneer we vragen of Tesial last heeft gehad van de crisis, is het antwoord nee. Het gaat de kleine onderneming vanaf de start voor de wind. Intussen zijn ze al bijna acht jaar bezig en staan er steeds weer nieuwe projecten op stapel. Je kunt tegenwoordig dan ook niet zonder informatica. De stroom aan vacatures in de IT-sector lijkt niet op te drogen. Het bedrijf wil aantonen dat het echt de moeite loont om sommige instrumenten te automatiseren en dat de klant er alleen maar bij kan winnen – tijd en dus ook geld.

 

RueDuWeb: een collectief van internetfans

Tesial is gehuisvest in het collectief RueDuWeb. Zo’n vijftig mensen zitten op een verdieping van 600 m² in het Axisparc van Mont-Saint- Guibert. Het zou een coworkingruimte kunnen zijn, maar dat is het niet. Het is wel degelijk een collectief, waarbij iedereen zijn kennis en ervaringen met elkaar deelt. Iedereen is aandeelhouder en verantwoordelijk voor het beheer ervan. De cvba ontstond in 2009 in Court-Saint-Etienne uit de samenwerking tussen drie bedrijven: Akimedia, JournalisteWeb.be en Tesial. Ze merken dat ze samen grootse dingen kunnen doen. Ieder heeft zijn eigen specialisatie op het gebied van internet, zodat ze elkaar dus perfect aanvullen. Door nauw samen te werken, kunnen ze hun klanten een gemeenschappelijk aanbod doen. Op basis van dezelfde gedachte werd in mei 2010 Tweetwall Pro geboren. Dat is een webapplicatie waarmee je tijdens een evenement de berichten op sociale netwerken rechtstreeks op een scherm kunt projecteren. Intussen werken er al zo’n tien medewerkers aan het project van Akimedia en Tesial dat al op bijna alle continenten wordt gebruikt.

Volgende bedrijven en zelfstandigen maken deel uit van het collectief :

Akimedia, Alin1, Auctelia, Café Numérique, Catcheur.be, Lexicom, NOW.be, Orchestraaa, PointBen, Secretaire on web, Selinko, Tesial, Tweetwall Pro, Wekipa en Steve Fontaine. Tesial / 2 oprichters: Pascal Alberty en Jean-Marc Peterkenne / 2 werknemers

Informatie : 

Rue Emile Francqui, 1-4
1435 Mont-Saint-Guibert
Tel. : +32 (0) 10 61 66 60
info@tesial.be www.tesial.bbe
Your opinion counts