Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Le Nutchel
© Le Nutchel
© Le Nutchel

De hutten van Nutchel

  • Tourisme
Luxembourg  / Martelange

Door Waw

EEN “GLAMPING”- ERVARING

In Martelange, aan de oevers van de Sûre, kunt u bij Nutchel terecht voor een nieuwe en unieke “glamping”-ervaring.
De camping beschikt over zesentwintig houten hutten zodat u kunt ontsnappen aan het hectische dagelijkse leven en weer in contact kunt komen met de natuur.

 
Een paar honderd meter van het dorp Martelange, in de richting van Radelange, verschuilen zich enkele houten hutten te midden van het groen van de heuvel. Om er te geraken moet u via een houten brug de Sûre oversteken en een bosweg volgen. “Welkom bij Nutchel ‘Les Ardennes’, ons boskamp, zegt Julie Bressot, marketingcoördinatrice van de site. "Hier vindt u zesentwintig hutten, verdeeld over vijf hectare, om te genieten van de rust, verweg van de technologie en de drukte van de stad.

Nutchel werd geopend op 28 juni 2020 en maakt deel uit van de “glamping”-trend, een soort toeristische accommodatie in het hart van de natuur, die comfort combineert met respect voor het milieu. “Het idee is om weer in contact te komen met de natuur, om een paar dagen te genieten met familie of vrienden en om terug te keren naar de basis door uw eigen houtvuur te maken. Wij maken deel uit van het concept ‘slow tourism’. Onze klanten willen hun tijd nemen. Consumeren, maar dan wel met respect voor de natuur en het milieu”, vertelt onze gastvrouw.

Integratie in de lokale gemeenschap

Bij de ingang van het kamp wordt momenteel een enorme tipi gebruikt als ontvangstruimte. Toeristen kunnen er een aantal basisbenodigdheden, maar ook lokale producten zoals bier, confituur en honing kopen. “We willen ons integreren in de lokale gemeenschap en zoveel mogelijk samenwerken met lokale producenten. We werken al samen met bakkerij Stouvenacker voor brood en banket en hebben contact met andere lokale producenten en restaurants om ons aanbod verder te ontwikkelen”, vertrouwt Julie ons toe. “Het doel is om ontbijtmanden, barbecuesets, picknickmanden en aperitiefbordjes aan te kunnen bieden.

Terwijl de kinderen genieten van een fietstocht op één van de vele paden, rusten de koppels uit op hun terras. De hutten bevinden zich in verschillende delen van het landgoed : het dennengebied, het loofbos en het open veld. Sommige hutten liggen in een wat dichter bebost gebied, de bomen eromheen zorgen voor koelte in de zomer en bescherming tegen slecht weer in de winter. Andere liggen in een wat luchtiger gebied en genieten daardoor van meer licht en een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels.


De hutten, met een capaciteit van 2, 4 of 6 personen, zijn voorzien van een eenvoudig comfort.

Olielampen en houtkachels

Het leven in de natuur zorgt voor een heel andere ervaring dan een verblijf in een klassiek all-inclusive hotel. De hutten, met een capaciteit van 2, 4 of 6 personen, zijn voorzien van een eenvoudig comfort. Er is slechts één stopcontact beschikbaar, dat nog niet door een apparaat wordt gebruikt. De olielamp en de houtkachel worden hier eerst en vooral gebruikt voor verlichting en verwarming. Natuurlijk wordt er hierdoor een bijzondere sfeer gecreëerd die bevorderlijk is voor de ontspanning. De kachel werkt op gas en elke kampeerplaats heeft zijn eigen buitenbarbecue. Sommige hutten zijn ook uitgerust met een Scandinavisch bad voor een nog meer glamoureuze ervaring.

Bij Nutchel kunnen bezoekers mountainbikes en elektrische fietsen huren om de omliggende Ardennen te verkennen. “De regio zit vol met mooie fiets- en wandelpaden. Het Maison du Parc naturel Haute Sûre Forêt d'Anlier ligt op slechts enkele honderden meters afstand. Daar kunt u terecht voor inlichtingen over de vele wandelroutes.” Met zijn heuvelachtig en idyllisch landschap is deze regio van België de perfecte plek om weer in contact te komen met de natuur en om op avontuur te gaan met familie of vrienden. “Ons project is ook bedoeld om groepen te ontvangen voor bruiloften, team buildings of andere privé-evenementen.” De oprichters, Bernard Van Laethem en Clémence Rousseau-Dumarcet, willen dit concept graag ook elders in Europa ontwikkelen, te beginnen met de buurlanden.

Nutchel forest camp "Les Ardennes"
Rue de Radelange 51
B-6630 Martelange

+35 2 2879 3737

www.nutchel.be

Your opinion counts