Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Equinox Light Photo

De lodges van Waillimont

  • Tourisme
Luxembourg  / Herbeumont

Door Marc Vanel

ONTSPANNING EN ONGEREPTE NATUUR

Het domein van Waillimont, dat in 2018 door Patricia en Michel Boreux werd gekocht, zet zijn metamorfose voort en biedt sinds half juni ontspannende verblijven in “lodges” op palen aan. Frisse lucht en rust gegarandeerd.

 


© Equinox Light Photo

Het domein van Wallimont in Herbeumont, tussen Neufchâteau en Bertrix, kreeg veel publiciteit in de jaren '80 toen het gebouwd werd, maar al snel volgde de veroordeling van de eigenaar wegens belastingfraude. Het luxueuze landgoed bleef lange tijd onder verzegeling en was nooit echt bewoond, het baadde zelfs in een zeker mysterie.

In mei 2018 besloten Patricia en Michel Boreux, eigenaars van een uitgebreid complex van hotels, restaurants en attracties in Rochehaut (Bouillon), de plek, die hen altijd al had geïnteresseerd, over te nemen. “Wij waren helemaal overtuigd en onder de indruk van de schitterende natuur van dit landgoed, met de rivier, de vijver en het bos, allemaal vrij van geluidsoverlast”, zo vertellen Patricia en Michel. “De site is uitzonderlijk vanwege zijn rijke biodiversiteit. Wij waren niet geïnteresseerd in de gebouwen, die omvangrijk, slecht aangelegd en energieverslindend zijn, maar in de vijver en de beboste gebieden die in het sectorplan tot het recreatiegebied worden gerekend.

“ Bij aankomst laten onze gasten hun auto achter bij de ingang van het landgoed en rijden ze in een go-cart naar hun accommodatie, om geluidsoverlast te vermijden en te genieten van de ongerepte natuur.”


Scandinavische natuurtrend

Op het eerste gezicht was het niet de bedoeling om hier een hotelbedrijf uit te baten, of zelfs maar een restaurant. Nadat de familie Boreux de plaats ontruimd had, kregen ze al snel de wens om kleine onderkomens te creëren rond de uitgestrekte vijver die de Vierre doorkruist. Veertien lodges die de natuur weerspiegelen, gedeeltelijk op de oever van de rivier en op palen gebouwd door Ardense ambachtslieden, werden half juni ingehuldigd. Ze bieden elk de voorzieningen van een klein appartement voor twee tot zes personen en zijn gemaakt van hout, voornamelijk eikenhout, maar ook larikshout.

In de woonkamer is een kachel aanwezig en de inrichting is in lijn met de Scandinavische natuurtrend, met Deense meubels in zachte kleuren. Het terras is even ruim als de binnenkamers, waar u kunt eten of even tot rust kunt komen. Een privéspa met vierentwintig massagestralen heeft plaats voor vijf personen, terwijl een omheinde privétuin voorzien is van een houten schuurtje met een barbecue met vuurkorf.

Aan elke ponton ligt ook een boot, waarvan de gasten gebruik kunnen maken. Ze kunnen dus inschepen om op de vijver te ontbijten of om de riviergrondel te kwellen.


© Equinox Light Photo
Veertien lodges die de natuur weerspiegelen, gedeeltelijk op de oever van de rivier en op palen gebouwd door Ardense ambachtslieden.

Go-carts bij de ingang

Het is geen vakantiepark”, zegt Patricia. “Wij willen onze gasten een andere vakantie-ervaring bieden dan die in Rochehaut, in een heel rustige en zen omgeving. Bij aankomst laten onze gasten hun auto achter bij de ingang van het landgoed en rijden ze in een go-cart naar hun accommodatie, om geluidsoverlast te vermijden en te genieten van de ongerepte natuur. Tussen de lodges, in omheinde gebieden, leven enkele wilde diersoorten in tamelijk grote aantallen en in harmonie met de biotoop samen.

Van juli tot oktober 2020 hebben Jordan Boreux, de jongste telg van de familie, en Gaëlle, zijn partner, een tijdelijk restaurant, ‘L'Episode’, opgezet in het hoofdgebouw van Waillimont. Tussen twee lockdowns in maakte de plaats het mogelijk een deel van het personeel van Rochehaut weer aan het werk te zetten, omdat het er, gezien de ruimte, ook gemakkelijker was de sanitaire maatregelen te respecteren. Het was afgelopen winter gesloten en is begin mei weer opengegaan.

Wij denken dat wij open zullen houden tot eind november, misschien nog iets langer, er staat nog niets vast. Een winkel bij de ingang van het domein biedt lokale en andere producten aan. Een pendelbus geeft onze gasten de mogelijkheid om in Rochehaut te komen eten, of zelfs om een verblijf in beide plaatsen te combineren. Wij passen ons aan de vraag aan.

Toeristische rijkdom
Het domein van Waillimont is ook ontworpen om seminaries te organiseren op het platteland en is geschikt voor een groot aantal particuliere klanten van alle leeftijden. Er worden fietsen en visuitrusting ter beschikking gesteld en er is geen gebrek aan toeristische attracties in de streek : bewegwijzerde wandelingen in het domein, te voet of aan boord van een go-cart of met een elektrische fiets, een bezoek aan een leisteenmijn, het dierenpark en de brouwerij in Rochehaut, de karting in Bouillon, het kasteel van Herbeumont, Cap Nature in Bertrix… alles ligt binnen handbereik.


Les Lodges de la Vierre

Route de Waillimont 2
B-6887 Saint-Médard (Herbeumont)
+32 (0) 61 46 10 00

www.leslodgesdelavierre.com

Your opinion counts