Waw magazine

Waw magazine

Menu

Een "fijnproeverswandeling" zoals ”thuis”

  • Gastronomie
  • / Leuke adresjes
Luxembourg  / Rendeux

Door Laurence Cordonnier

LE MOULIN DE HAMOUL 

Aan de oever van de Ourthe, tussen de muren van een oude molen, vlak bij Rendeux, vind je één van de beste restaurants in de regio. Al zo'n 25 jaar wordt Le Moulin de Hamoul met passie geleid door Laurence en Eric Grévisse

Aan de oever van de Ourthe, tussen de muren van een oude molen, vlak bij Rendeux, vind je één van de beste restaurants in de regio. Al zo'n 25 jaar wordt Le Moulin de Hamoul met passie geleid door Laurence en Eric Grévisse.

Eric, chef-kok, omschrijft zichzelf als een gastronomische fijnproever en liefhebber van goede producten. En deze houding vind je perfect terug op het bord. Bij Grévisse wordt het menu de "fijnproeverswandeling" genoemd. En deze wandeling zal je smaakpapillen vast en zeker meevoeren door de rijke Waalse bodem! De eend? Die komt uit Floumont. Het varken? Uiteraard van de Ferme des Frênes in Cens! De kaas? Van Isbelle’s schapenstal. En de kip is er een van een bio haan!

De kaart van Moulin de Hamoul is vrij beperkt en varieert naargelang het jaargetijde met een voorkeur voor streekproducten. Zo kan je ‘s zomers wazabi met pompelmoes eten, een knapperig geserveerde Feller varkensborst; eend, prachtig gecombineerd met bosbessen en zwezeriken, geserveerd met groenten tempura. In de herfst, bij de terugkeer van wild en paddenstoelen, wordt het genieten op de borden. De fijnproeverswandeling bestaat in 3,4 of 5 gangen. Doordeweeks wordt er een 3-gangen lunch aangeboden.  

Vriendschapsband met de gasten

Inmiddels hebben Laurence en Eric Grévisse al bijna 25 jaar de voormalige molen betrokken.  "In 1994, bij de opening van het restaurant, was ons Louizetje 1 1/2, Charlotte was een paar maanden oud en we wisten nog steeds niet dat Nicolas als laatste in januari 1995 op het toneel zou verschijnen.", zegt Eric. En zo is het avontuur begonnen! Onze kinderen zijn op bij de Molen opgegroeid en raakten er al op jonge leeftijd bij betrokken. Het komt regelmatig voor dat onze klanten ons vragen hoe het met ze gaat en dat ze zich hun gezichtjes herinneren, vooral toen de drie in pyjama naar beneden kwamen om hun papa maar ook de gasten welterusten te wensen. " Gasten die zich vandaag alleen maar kunnen verheugen als Charlotte in de keuken komt om haar beroemde chocolademousse te maken!

U zult inmiddels wel begrepen hebben dat de gasten van Moulin de Hamoul zich hier thuis voelen. "We hebben een trouwe en regelmatige klantenkring waarmee we een hechte vriendschapsband hebben gesmeed. We hebben eerder het gevoel kleine gerechten voor de familie klaar te maken. »

Maxime, een klant, vertelt: "De eerste keer dat we in de de Moulin de Hamoul aten, vergat mijn vrouw haar jasje. Het was zomer en ze had het niet gemerkt. Toen we zes maanden later teruggingen, verwelkomde Laurence ons bij aankomst met een glimlach en zei: "Mevrouw, dit keer moet u uw jasje niet vergeten! Al die tijd had ze het voor ons bewaard, zonder te weten of en wanneer we zouden terugkeren. En toen we terugkwamen, herinnerde ze zich dat opeens. Wat bijzonder attent! »

Een van de aangenaamste terrassen in de regio

Op loopafstand van de schitterende, onstuimige Ourthe, heb je hier een prachtig panorama over een authentieke, groene en levendige natuur. In juli kan je 's middags de vogels horen zingen en de koelte voelen die van de rivier afkomt. Regelmatig kan je hier een reiger bespeuren, eenden zien neerstrijken of libellen tegenkomen. Dit fantastische schouwspel is ook vanaf het terras van het restaurant, wellicht een van de mooiste in de regio is, te zien.

De wijngaard van Rendeux

De afgelopen jaren hebben zich in Rendeux wijnstokken ontwikkeld. "Ik had twee grootvaders van moederskant", legt Eric uit: een verzetsstrijder, Jules Deltour, de vader van mijn moeder die ik niet heb gekend omdat hij in een concentratiekamp stierf, en de stiefvader van mijn moeder, Albert Ziegels, die talrijke jaren wijn heeft gemaakt in Saint-Nicolas, vlak bij Luik. Bij hem thuis ben ik begonnen met de restauratie van de wijngaard, omdat hij, gezien zijn leeftijd, het idee had laten varen. Helaas begonnen de nieuwe wijnstokken pas te bloeien toen hij was overleden. Vandaar dat ik de planten naar Rendeux heb overgebracht waar ze uitstekend schijnen te aarden »

Behalve de 600 are wijnstokken in Rendeux verbouwt Eric ook 400 are in Marche. De Champagne druiven variëteiten zijn: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Deze mousserende wijnen kunnen klanten naar verwachting zeer binnenkort proeven.

Le Moulin de Hamoul

Rue de Hotton 86

B-6987 Rendeux

+32 (0) 84 47 81 81

www.moulindehamoul.com

 

 

 

 

À lire aussi

Your opinion counts