Waw magazine

Waw magazine

Menu

Het bos van Chiny

  • Patrimoine
  • / Wandeling
Luxembourg  / Chiny

Door Waw

Rond de stad Chiny ligt een bos van zo’n 3.500 hectare groot, waar wandelaars en toeristen honderden kilometers afgebakende wandelwegen vinden. Het bosdomein van de graven van Chiny, ‘Het grote woud van Chiny’, strekt zich uit van de Semois, ten westen van het kasteel van Épioux, tot La Civanne in het oosten.

De slibvlakte van de Semois vormt de grens in het zuiden, en in het noorden loopt het domein tot de stadsgrens van Chiny, iets ten noorden van Suxy en het kruispunt van de Notre-Dame. De Semois heeft de leisteengrond diep uitgegraven, waardoor er mooie panorama’s zijn ontstaan op de plekken waar de Semois het bos ontmoet. Zo bijvoorbeeld op de ‘Rocher de Hat’, waar je een prachtig uitzicht hebt op de vallei en de beboste heuvels eromheen.

Soorten wegen

Ze zijn goed begaanbaar en er zijn geen grote niveauverschillen. Over het hele traject vind je borden, vooral gele liggende ruiten en gele rechthoeken met een zwarte 8 erop, die je door het bos leiden. De routebeschrijving verwijst ernaar als het nuttig is. Buiten het bos word je gegidst door de straatnaamborden. Let op, het traject is niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

 

Parkeerplaats

Een beperkt aantal auto’s kan parkeren tussen de gevel van de neoklassieke kerk uit 1829 en het Toerismebureau.

 

informatie

Maison du Tourisme du Pays de la Semois entre Ardenne et Gaume
Place Albert Ier
6820 Florenville
+32 (0)61 31 12 29
info@semois-tourisme.be
office.de.tourisme@ath.be

Your opinion counts