Waw magazine

Waw magazine

Menu

Le Divino Gusto Mediterrane smaken

  • Gastronomie
  • / bonnes adresses
Brabant wallon  / Nivelles

Door Florence Thibaut

Divino Gusto, traiteur, wijnkelder en gastronomisch restaurant, gerenommeerd voor zijn aangepaste wijnen en hoogstaande lunchformules, verwent al meer dan acht jaar drukke zakenmannen, maar ook gezinnen. Het restaurant ligt aan de square des Nations Unies in Nijvel en heeft 24 couverts.

 

Sommelier Gaëtan Poels en chef Amine Mechmech bedachten het concept van dit gastronomische restaurant in Nijvel, dat vanaf het begin gezellig, familiaal en laagdrempelig moest worden. “Divino Gusto staat in de eerste plaats voor de ontmoeting tussen lekker eten en wijnen. Het is ook een gezellige plek waar het goed toeven is”, benadrukt Gaëtan. Op het menu staan vis van de dag, foie gras, wilde eend of filet pur in een nieuw jasje.

De kaart, die de seizoensproducten volgt, besteedt veel aandacht aan smaken uit het zuiden, een knipoogje naar de Zuid-Franse wortels van de chef. Ook een aantal klassiekers uit de streek zijn goed vertegenwoordigd. Kalfszwezerik, een belangrijk gerecht op de kaart, wordt op Libanese wijze bereid en geserveerd met taboulé. De kippenbouillon wordt dan weer bereid met dadels en kurkuma. “De kwaliteit van de producten is uiteraard essentieel. We gebruiken nooit diepgevroren ingrediënten, dat is een keuze. Ik werk graag met kruiden en texturen”, verduidelijkt Amine. Zijn keuken werd zes jaar geleden al eens bekroond met de Michelin bib gourmand. “Hoewel we erin geslaagd zijn onze naam als restaurant te vestigen, moeten we onszelf toch blijven heruitvinden, van het onthaal tot de decoratie, om de klanten te kunnen blijven verrassen”, benadrukt Gaëtan. “We hebben al verschillende werken uitgevoerd, het meubilair vervangen, het team uitgebreid… Eten in een gastronomisch restaurant is een totaalervaring, die niet tot de keuken beperkt blijft.”

Een lekkere pauze

Divino Gusto is gelegen op het kruispunt van verschillende grote verkeersaders en heeft een ruime parking. Het restaurant trekt dan ook al vanaf het begin klanten uit heel Waals-Brabant aan. Met verschillende bedrijven in de buurt ontwikkelde het verschillende menuformules. De businesslunch met twee gangen, snel maar met mooie producten, begint bij 23 euro.  Daarnaast is er nog het ‘ontdekkingsmenu’ het ‘pleziermenu’ en de ‘grote degustatie’, afhankelijk van hoeveel honger, zin en tijd de gasten hebben. “Een goede prijs-kwaliteitsverhouding is erg belangrijk voor ons. Mijn keuken is klassiek, maar gewaagd. Mijn sterkte zijn de sauzen: ik werk er graag mee en vind er regelmatig nieuwe uit. De lunchmenu’s bieden me de kans om nieuwe recepten uit te testen, waarop ik onmiddellijk een reactie krijg”, vertelt Amine. Hij baseert zich op Franse chefs als Yannick Alléno of Jean-François Piège, maar haalt zijn inspiratie uit de omgeving. “Ik kook graag op het gevoel, afhankelijk van wat ik op de vroegmarkt vind. Trendy producten interesseren me niet. Het belangrijkste blijft om nieuwe dingen uit te proberen, je af en toe te vergissen en te corrigeren. Een geslaagd gerecht is lekker en evenwichtig.” En Gaëtan besluit: “Divino Gusto is het resultaat van teamwerk. We willen het onze gasten graag naar de zin maken en hen een uniek moment bezorgen.”

Divino Gusto
Square des Nations Unies 4A
B-1400 Nivelles
+32 (0) 67 55 58 09
www.divinogusto.be

À lire aussi

Your opinion counts