Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Laurent Henrion

La boutique

  • Bonnes adresses
Liège  / Luik

Door Jean Fauxbert

Op de route van Jonas

Als je een goede neus hebt en van transmediterrane smaken houdt, dan weet je dit restaurant in Le Carré in Luik met de ogen dicht te vinden. Als Jonas Gerckens, de ster van deze WAW, niet deelneemt aan de Route du Rhum, gaat hij er al eens graag eten. De patron, Oussama, is dan ook een vriend van hem.

 

Nadat Oussama, een jonge Marokkaan van 27 met een brede glimlach, een aantal jaar geleden stage had gelopen in dit restaurant aan de Bergerue, nam hij het in december 2017 over en breidde het uit met een wijnbar en kruidenierszaak. Vandaar de naam ‘La Boutique’.

Het groeide uit tot het restaurant bij uitstek voor wie houdt van tagliatelle met tomatensaus en zuiderse kruiden, een stuk simmental in maki met truffel, perfect gegrild en heerlijk sappig, een tomaten-paprikaomelet of gegratineerde kabeljauwrug met tapenade en pastinaakpuree…

Alle transmediterrane smaken worden hier vernuftig gecombineerd. De gasten worden hartelijk ontvangen door de chef en de met zorg gedresseerde gerechten op basis van kwaliteitsproducten zijn een streling voor de tong. Bovendien is het huis nagenoeg onklopbaar op het vlak van prijs-kwaliteitsverhouding, met een driegangenmenu (voorgerecht – hoofdgerecht – dessert) voor 29 euro. De kaart is eerder beperkt, maar bevat alleen maar pareltjes, met als kers op de taart de wijnen die door Oussama zelf werden geselecteerd – en die hij ook verkoopt. Stuk voor stuk toppers, net als de gerechten waarvoor ze werden uitgekozen.

Intieme sfeer

Met een vrij beperkte capaciteit van zo’n dertig plaatsen en een sfeer die het midden houdt tussen cosy en cool heeft La Boutique een familiale, zelfs intieme uitstraling. De gasten worden ontvangen als vrienden en het restaurant verwelkomde al heel wat bekende gezichten uit het Luikse, waaronder een aantal spelers van Standard. Het is ook een van de favoriete plekjes van Jonas Gerckens. De Luikse skipper (zie blz. 10) en Oussama kennen elkaar bijzonder goed en onze WAW-ster liet ons dan ook met veel plezier kennismaken met het restaurant van de kampioen van de transmediterrane smaken. Eerder nam Jonas ook al het team van de uitzending ‘C’est du Belge’ mee, dat een paar weken voor zijn vertrek naar de Route du Rhum een reportage over hem maakte.

 

La Boutique
En Bergerue 6
B-4000 Luik
+32 (0) 488 472 073

À lire aussi

Your opinion counts