Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Boat for you

The Love Boat in Wallonië

  • Patrimoine
  • / Tendens
Namur  / Namen

Door Adrienne Pesser

Een seminarie of een huwelijksfeest op het water? Waarom niet? Boat for you vervult al vier jaar de wensen van particulieren en professionals en biedt een luxueus kader voor een feest in stijl. Inschepen maar!

Aan de voet van de citadel van Namen liggen twee opvallende boten naast elkaar aangemeerd. Op een ervan hangt een bord met ‘Boat for You: votre événement à bord’ (uw evenement aan boord). Eigenaar Bernard Schorkops gaat ons voor. De vloer kraakt, het metaal blinkt en door de raampjes zien we het water van de Maas rustig kabbelen. Hier worden alle mogelijke recepties gehouden. De kapitein voelt zich duidelijk als een vis in het water.

Hij is de bedenker van het gedurfde concept. In 1998 kocht hij na lang nadenken een eerste schip. Het definitieve project kreeg pas zo’n tien jaar later vorm. Sindsdien stromen klanten toe met de meest uiteenlopende profielen. Bedrijfsleiders of particulieren, ze zijn allemaal even enthousiast zodra ze voet aan dek zetten.

Ook Schorkops is er nog steeds verbaasd over. Hij groeide op langs de oever van de rivier en beschouwt zichzelf als een ‘kind van de Maas’. “Ik heb water nodig om me heen.” Zijn passie voor watersport ontstond in zijn kinderjaren en veranderede langzamerhand in een manier van leven. Hij deed aan waterskiën, zeilen en speedbootracen. “Waarschijnlijk heb ik vroeger te veel naar The Love Boat gekeken. Het was misschien een kleffe tv-serie, maar de mooie verhalen zetten mensen wel aan het dromen. Een boot waarop je al je zorgen vergeet… Dat idee blijft mensen aanspreken, zelfs na al die jaren. Ook nu nog zie je hetzelfde effect. Wanneer de gasten aan boord gaan en het feest begint, leggen ze de link en komt er een dromerige glimlach op hun gezicht. De meeste mensen stappen niet zo vaak aan boord van een schip, dus dat spreekt tot de verbeelding.”

Wij zijn uniek doordat we niet alleen een zaal verhuren, maar ook een volledig arrangement aanbieden, op maat van de klant. We bieden een totaalpakket met geluid, licht, inrichting, maaltijden… Alles erop en eraan.

 

Op de boot worden er heel wat verschillende activiteiten georganiseerd, van privérecepties (huwelijken, verjaardagen, familiefeesten…) tot zakelijke evenementen (seminars, conferenties, zakenmaaltijden, productlanceringen, personeelsfeesten…). Elke klant geniet van een persoonlijke aanpak. “Ik besteed heel veel tijd aan de voorbereiding van de evenementen, zodat ze vlekkeloos kunnen verlopen. Wij zijn uniek doordat we niet alleen een zaal verhuren, maar een volledig arrangement aanbieden, op maat van de klant. We bieden een totaalpakket met geluid, licht, inrichting, maaltijden… Alles erop en eraan.” Voor de keuken rekent de kapitein op zijn trouwe medewerker, traiteur Pierre Paulus. Hij was er al bij toen het avontuur van start ging. De twee mannen varen blind op elkaar, en wekken datzelfde vertrouwen bij hun klanten.

Belrive en Cap Meuse

Misschien vinden sommige mensen dat jammer, maar zeeziek zul je hier niet worden. De twee boten Belrive en Cap Meuse liggen permanent aangemeerd op het haast onbeweeglijke water van de rivier. De Belrive was Schorkops’ eerste aankoop. Het schip dateert van 1935 en is 39 meter lang. De oude tanker komt uit Gent en diende om plantaardige olie te verschepen in de haven van de stad. De Cap Meuse is 28 meter lang, dateert uit 1956 en werd gebruikt als baggerschip. Groot pluspunt van Boat for You is de ligging: een feestzaal op een steenworp van het historische centrum van Namen. Daarmee heeft Bernard een mooie troef in handen.

Binnenkort kunnen liefhebbers van boottochtjes inschepen op de Astaga. Zodra die helemaal opgeknapt is, zal hij ingezet worden als ‘boottaxi’ en ‘varend restaurant’ voor maximaal twaalf personen.


De verschillende dekken van de twee schepen vormen polyvalente en modulaire zalen, volledig uitgerust met geluid, licht en projectiemateriaal. Ze bieden ruimte aan 150 gasten. Ook over de inrichting is nagedacht. “Het typische karakter van de boot is al toonaangevend voor de inrichting. De authentieke eigenschappen komen terug in het interieur: een vloer in notenhout, metalen elementen in messing, patrijspoorten… Het heeft alles wat je van een boot verwacht. Ik heb vooral geprobeerd om die aparte sfeer die plezierboten eigen is te behouden, een mengeling van luxueus en klassiek.”

Drijvende limousine

Binnenkort kunnen liefhebbers van boottochtjes diezelfde sfeer terugvinden op de Astaga, een Nederlandse rondvaartboot uit 1965 van 22 meter lang. Zijn unieke naam dankt hij aan de scheepvaarttraditie, en is een versmelting van de eerste letters van de voornamen van de drie kinderen van de eigenaar - Astrid, Tanguy en Gauthier. Zodra de Astaga helemaal opgeknapt is, zal hij ingezet worden als ‘boottaxi’ en ‘varend restaurant’ voor maximaal twaalf personen. Een origineel luxeproduct, dat misschien nog het meest op een drijvende limousine lijkt.

En nu? Schorkops guitige lachje doet vermoeden dat zijn hoofd nog barst van de ideeën. “We hebben plannen voor een vierde boot, in een totaal andere stijl. Maar het is nog te vroeg om daarmee naar buiten te komen.”

Veel projecten, maar ook veel risico’s. De zakenman blijft dus voorzichtig. “We bieden geen alledaags product aan. Je kunt maar beter voorbereid zijn op de keerzijde van de medaille. Onze klanten zijn op zoek naar iets speciaals, maar dat betekent ook dat ze geen tien keer naar dezelfde boot zullen terugkomen zoals ze dat wel doen in een hotel. Maar we mogen zeker niet klagen. Ondanks het heersende instabiele klimaat en de zware investeringen lopen de zaken goed!”

 

informatie

Boat for You, votre événement à bord !
Bernard Schorkops
+32 (0) 475 49 38 90
info@boat-for-you.com
www.boat-for-you.com

 

Luik langs de Maas

De coöperatieve vennootschap Liège au fil de Meuse (Luik langs de Maas) stelt tot 31 oktober in samenwerking met de Provincie Luik elektrisch aangedreven (en dus niet-vervuilende) schepen ter beschikking van het grote publiek. Doel: de Maas teruggeven aan de Luikenaars. Of zoals scheepvaartfanaat en een van de initiatiefnemers van het project Jean-Louis Schmetz zegt: “Het is een manier om de stad opnieuw te ontdekken vanuit een ander gezichtspunt en de stroom in de kijker te zetten.” Vanaf € 40 per uur gaat u als leerling-schipper aan boord van het binnenschip ‘Sayanora’, dat aan het begin van het Boveriepark ligt. Maakt u zich geen zorgen. Iedereen mag en kan het schip besturen. Ook zonder vaarbewijs. Want het vaart niet sneller dan 10 km/u. De enige voorwaarde is dat u 18 jaar of ouder bent. U vaart door Luik, van de Atlasbrug tot de Fragnéebrug. Tijdens de tocht ontdekt u in de ene richting het Paleis van de Prins-Bisschoppen, de neogothische Grand Poste en het Grand Curtius museum. En in de andere richting de jachthaven, de duiker en na het Congrespaleis de waterstraal. Het is ook mogelijk om de vaartocht te verlengen tot aan Visé of het eiland Monsin. U kunt de schepen ook voor een halve dag of langer huren. Momenteel kunt u met maximaal vijf personen ‘inschepen’. Maar binnenkort zal de watersportbasis beschikken over 7 schepen met 5 plaatsen en over 2 schepen met 10 plaatsen.

www.facebook.com/LiegeAuFilDeMeuse

À lire aussi

Your opinion counts