Waw magazine

Waw magazine

Menu

NIEUWE FORMULE 
EN PROGRAMMERING 2018

  • Tourisme
  • / Culture
  • / Francofolies
Liège  / Spa

Door Waw

 

 

De 25ste editie staat symbool voor wat het DNA van de Francofolies is: een subtiel cocktail van Franstalige hoofdacts, een stevige dosis Belgische artiesten en om opkomend talent te steunen, een grote portie ontdekkingen. Een subtiele cocktail rijk aan muzikale diversiteit.

Met de nieuwe locaties wordt het aanbieden van deze cocktail makkelijker want voortaan is elk concert en elke artiest toegankelijk voor alle festivalgangers.

Beknopt overzicht van de artiesten, van alle scenes gecombineerd.

Het festival behoudt zijn Franstalige wortels met Francis Cabrel, Calogero, Christophe Willem, Cœur de Pirate, Suarez, Daran, en met de nieuwe Franstalige generatie : Tim Dup, Amir, Aliose, Clara Luciani, Lea Paci, Arcadian, Foé, Hoshi... En de Belgen Samir Barris, Charlotte, Faon Faon, Paleis Zappeur, Isolde, Ebbene, Greg Houben, Simon Delannoy, Atomic Spliff's reggae... en de coming back van Chance en Jérôme Mardaga, die beiden terugkeren met heel verschillende projecten dan wat ze eerder presenteerden. Twee échte, mooie verrassingen.

Dit jaar heeft de Belgische hiphop ook zijn plaats veroverd aan de top van de affiche met Roméo Elvis x Le Motel, Caballero & Jeanjass, L'Or du Commun en de terugkeer van La Smala. 

Electro zal ook in de spotlights staan en wel op een hele bijzondere manier, namelijk met Lost Fréquencies en Henri PFR op de affiche ! De eerste komt deze zomer als primeur in Spa in een live-formule tijdens een uniek concert in Franstalig België; de tweede zal het festival afsluiten!

Verder zien we nog Todiefor, Alex Germys en Mosimann, die elke avond het dagprogramma afsluiten en het gezelschap St-James Hiphoptronics dat het allereerste concert op de nieuwe locatie van het podium Pierre Rapsat zal geven. En last but not least wordt op deze 25ste editie een gedegen delegatie DJ’s uit Spa in de bloemetjes gezet.

De Engelstalige poprockscène blijft in al haar diversiteit zeer dynamiek in België en heeft haar plaats in de Francos, en niet alleen de Belgen: Girls in Hawaï, Ozark Henry, Cats on Trees, Typh Barrow, Piano Club, Daan, Sonnfjord, Pale Grey, Fugu Mango, Mat Bastard, Bacon Caravan Creek, Lylac, Yew, Mathilde Renault, Ykons, Tanaë, Monday Penny, de terugkeer van Huy!... Alsook Blanche, die haar eerste tournee begint, en de artiesten uit Quebec die dankzij de Québécofolies altijd naar Spa komen: Les Hôtesses d'Hilaire, Gabriella en Joseph Edgar.

Tot slot, The Human League, symbool van de Engelse electro-pop 80's, op en top in vorm én in volle wereldtour die hun talloze fans zullen verrukken!

Francos Juniors 

Er zijn ook kindershows opgenomen in het algemene programma van het festival. Drie zullen op het Playright/Vitrines-podium te zien zijn: Les Déménageurs, Geneviève Laloy en AnA. Een vierde voorstelling is gepland op het Proximus-podium: Zombie Kids, van en met Saule.

Gratis toegang voor kinderen onder de 10 jaar. Ouders moeten natuurlijk een ticket of abonnement kopen om ze te begeleiden.

Le Franc’Off

Traditie kan je niet veranderen en de Franc'off zal altijd een springplank zijn als opstart voor jonge artiesten. 

À lire aussi

Your opinion counts