Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Safran

Safran Aero Boosters

  • Business
  • / Dossier
  • / Économie
Liège  / Herstal

Door Christian Sonon

Safran Aero Boosters, een spin-off van FN in Herstal, is een aantrekkelijke partner voor fabrikanten van vliegtuigmotoren. De parel van het bedrijf is de lagedrukcompressor.  Door de marktintroductie van de nieuwe Leap-motor zal de werkgelegenheid langs de Maas toenemen.


De leidinggevenden van Safran Aero Boosters herinneren er graag aan: wie een vlucht boekt bij de grootste Europese luchtvaartmaatschappijen, heeft 75% kans dat hij of zij met een vliegtuig reist waarvan de motoren een lagedrukcompressor (booster) uit hun fabriek in Herstal hebben. En deze constatering zal de komende jaren des te meer gelden, want het Luikse bedrijf is een nieuwe generatie motoren voor middellangeafstandsvliegtuigen aan het voorbereiden. “Het gaat voornamelijk om de Leap-motor, die Safran samen met General Electric heeft ontwikkeld en die geleidelijk in de Airbus 320neo, de Boeing 737 Max en de Chinese Comac 919 wordt toegepast”, legt woordvoerster Joëlle Wathelet uit. “Die motor van de nieuwe generatie verbruikt 15% minder dan zijn voorganger, de CFM56, terwijl de prestaties op hetzelfde niveau liggen. Dat leidt tot een aanzienlijke verbetering van de energie- en milieuprestaties.

Omdat er al iets meer dan 13.000 orders voor deze motor zijn geplaatst, moeten alle onderaannemers geleidelijk hun tempo opvoeren. Voor Safran, dat verantwoordelijk is voor de lagedrukcompressor, is het zaak om de productie eerst te verhogen van 150 tot 700 boosters in 2017 en daarna nog een schepje erbovenop te doen om in 2020 uit te komen op 2000 exemplaren per jaar.

€ 140 miljoen in vijf jaar

Vanwege deze enorme uitdaging hebben we nieuwe machines moeten aanschaffen voor onze productielijnen en nieuwe gebouwen moeten neerzetten in onze vestiging op het industrieterrein Les Hauts-Sarts”, bevestigt Joëlle Wathelet. “Zo hebben we voor de productie van de ventilatorschijf van de compressor € 12 miljoen geïnvesteerd in een nieuwe techniek om te lassen met inerte gassen en een gebouw van 1800 m2 neergezet om deze techniek toe te passen.” In totaal heeft Safran Aero Boosters besloten € 140 miljoen in vijf jaar te investeren om deze economische ontwikkeling mogelijk te maken en de werkgelegenheid in Wallonië te houden. “We nemen zo’n 100 tot 140 nieuwe mensen per jaar aan: ingenieurs, technici en vooral – daar schreeuwen we om – geschoolde arbeiders, zoals verspaners en monteurs, die we natuurlijk intern opleiden.


IDENTITEITSBEWIJS

GEBOORTE
Als spin-off van Fabrique Nationale de Herstal begint Safran Aero Boosters (voorheen Techspace Aero) in 1949 met de ontwikkeling van zijn knowhow op het gebied van voortstuwingssystemen voor de luchtvaart door Rolls-Royce-motoren in licentie te bouwen. 
VESTIGINGSPLAATSEN
Herstal en twee dochtermaatschappijen in de Verenigde Staten.
WERKNEMERS
1450 (in België).
OMZET
€ 678 miljoen (2016)
HOOFDACTIVITEITEN
Safran is wereldleider als het gaat om het ontwerpen, vervaardigen en assembleren van lagedrukcompressors (75% van zijn activiteit) en onderdelen voor turbinestraalmotoren. De onderneming is ook een van de belangrijkste spelers in de wereld van de smeersystemen en testbanken voor motoren. Op ruimtevaartgebied is Safran gespecialiseerd in regelkleppen voor de Ariane-raketten.
VOORNAAMSTE KLANTEN
Fabrikanten van vliegtuigmotoren: Safran Aircraft Engines, General Electric Aviation, Pratt & Whitney en RollsRoyce. De belangrijkste markt is die voor middellangeafstandsvliegtuigen, maar de motoren van het bedrijf worden ook toegepast in langeafstandsvliegtuigen, regionale vliegtuigen en zakenjets.

Your opinion counts