Waw magazine

Waw magazine

Menu

N° 40- Speciaal dossier – Speciaal Zakentoerisme : Namur Congrès

Loisirs

Door Christian Sonon

Namur Congrès reageert elk jaar op heel wat aanvragen van evenementenbureaus, bedrijven en  erenigingen die MICE-activiteiten in de provincie Namen willen organiseren.

 

Deze provincie, die rijk is aan valleien, tradities, cultuur en gastronomie, heeft een uitzonderlijk leefklimaat en is door haar strategische positie zeer in trek bij het bedrijfsleven. Namen ligt namelijk in het hart van Wallonië en op het kruispunt van twee belangrijke autosnelwegen (Brussel-Luxemburg en Bergen-Luik) en is om die reden een voortreffelijke bestemming voor zakelijke beslissers.

Verder willen de Namenaren zich openstellen voor veranderingen, een economische omschakeling doorvoeren en zakentoeristen ontvangen. De lokale ondernemers doen al jarenlang hun best om in te spelen op de vraag van het bedrijfsleven naar klassieke, prestigieuze of aparte-evenementenlocaties. Ze stellen alles in het werk om een originele en unieke wereld voor hun klanten te scheppen en bedenken daarvoor gedurfde concepten, variërend van luxueuze hotels en vakantiewoningen tot sprookjeskastelen, oude molens, centra voor technologisch onderzoek en tentoonstellingshallen. Hoewel de toeristische topattracties, zoals het domein van Chevetogne, de meren van de Eau d’Heure, het domein van de grotten van Han en de citadellen van Namen en Dinant, meer dan ooit vooroplopen in de strijd om de zakentoerist, worden ze tegenwoordig bijgestaan door een leger van zeer uiteenlopende ondernemers, die de regio op dat punt nog aantrekkelijker maken.

Op de volgende bladzi jden kunt u kennismaken met enkele goede MICEadressen in de provincie Namen. Deze zijn verdeeld in drie categorieën : MEET (vergaderlocaties), ENJOY (incentives) en STAY (accommodaties).

À lire aussi

Exit reader
Your opinion counts