Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Stéphanie Dewitte
© Stéphanie Dewitte
© Stéphanie Dewitte

Stéphanie Dewitte

  • Tendance
Hainaut  / Estaimpuis

Door Carole Depasse

DE VOORNAAMHEID VAN HET VLINDERDASJE

In de natuur houden we van hun onhandige vlucht en lentekleuren. Als we ze om onze hals dragen, brengen deze zijden vlinderdasjes een heuse metamorfose teweeg.

 

We hebben het hier niet over rupsen, geen zorgen ! Een vlinderdasje is een beperkte stilistische ingreep, maar wie er eentje draagt, stelt zonder fout vast dat zijn of haar aantrekkingskracht toeneemt. In die mate zelfs dat politieke of openbare figuren van het vlinderdasje hun visuele identiteit, ja zelfs hun handelsmerk hebben gemaakt !

Een Manneken-Pis van chocolade !

Stéphanie Dewitte, 40 jaar oud, is afkomstig uit Roubaix en woont in Estaimpuis. Ze werd geboren in een familie die al vijf generaties modeontwerpers en couturiers voortbrengt. Toch kwam ze in het vak terecht via een omweg, namelijk een chocoladen beeld van twee meter hoog. Met die exuberante Manneken-Pis zette ze zich op de kaart en creëerde ze heel wat buzz ! “Dankzij die uitdaging kreeg ik meer vertrouwen in mezelf”, vertelt ze. “Ik wilde graag mijn eigen activiteit vinden, en dat is gelukt. Ik koos voor een heel speciaal modeaccessoire : het 

Geklapwiek dat het verschil maakt

Het vlinderdasje is niet echt een obsessie, maar ik liep er al wel een tijdje over na te denken. Toen ik mijn chocoladen Manneken-Pis maakte, droeg ik al schorten waarop ik vlinders had ‘vastgemaakt.” Een poëtische toets, een leuk en creatief ‘folietje’. “Vervolgens liet ik mijn merk registreren en maakte ik een mannen- en vrouwenversie van het accessoire. De vrouwelijke versie is kleiner, met wat meer fantasie, soms wat strass, maar ik moet toegeven dat vrouwen nog niet vaak een vlinderdasje durven te dragen. Het accessoire wordt nog al te vaak als iets exclusiefs mannelijks gezien. Dat is jammer, want het staat chic, en een basic outfit wordt er meteen bijzonder door.

“ Zijde is een uitzonderlijk materiaal, met eigenschappen die te weinig bekend zijn. Ik maak er ook ascot-dassen voor heren van. Een stukje stof dat warmte en bescherming biedt.”

 

Drie soorten

In verschillende verkooppunten in België en Frankrijk kan de clientèle kiezen tussen drie soorten vlinderdasjes, hoofdzakelijk van zijde, unieke stukken of in beperkte oplage : het effen basisexemplaar, de moderne vlinderdas met print, en de individuele optie die kan inspelen op specialere wensen, met doodskoppen bijvoorbeeld, of van papier, in een zilveren of gouden uitvoering … Er is voor elk wat wils.

Er worden de klanten drie soorten vlinderdasjes aangeboden : het effen basisexemplaar, het modernere met print en het buitenissige.


www.stephaniedewitte.com

À lire aussi

Your opinion counts