Waw magazine

Waw magazine

Menu

Straatkunst

  • L'été des Festivals
  • / Culture
Luxembourg  / Florenville

Door Charline Cauchie

Chassepierre

Het Festival International des Arts de la Rue de Chassepierre, in Florenville, weet elk jaar weer te verrassen. Met artiesten die je bij de hand nemen, je laten bewegen of lachen, dansen of rillen, is Chassepierre een zonnig evenement om de maand augustus mee af te sluiten.

 

We leggen onszelf geen vast thema op”, vertelt Charlot te Charles-Heep, directeur en programmator van deze 46ste editie. We creëren een bepaalde stemming op de 17 locaties van het festival, en dat verloopt allemaal heel spontaan”. Weiland wordt gebruikt voor het circus, de stad voor straatanimatie en theater en de dans loopt overal doorheen. “Dit jaar staat het bewegende lichaam centraal, met veel dans en circus”. En wie bewegend lichaam zegt, zegt bewogen lichaam. “Voorstellingen waardoor je geraakt wordt en met elkaar in botsing komt, subtiel jonglerend, met oog voor de relatie tussen objecten en protagonisten die elkaar proberen te begrijpen”, onthult Charlotte Charles-Heep mysterieus. Op het programma staan komedies, als die van de twee skiërs die hun weg zoeken en het publiek daarbij om hulp vragen, spectaculaire voorstellingen met koorddansers, live rock met Les Filles du Renard Pâle (FR), barokke acrobatie met Les P’tits Bras (BE/FR), vrouwen bezaaid met slakken van het gezelschap La Passante (FR) en nummers die letterlijk ‘bij het haar getrokken zijn’, terwijl de Cie Libertivore (FR) experimenteert met optische illusies.

Alle voorstellingen zijn gericht op gezinnen, en als kinderen en volwassenen er iets anders in zien, dan is dat bijzonder interessant. Voor de allerkleinsten is er een manege, zeecarrousel en houten spelen die ook populair zijn bij volwassenen! ”.

Het festival is gratis voor kinderen jonger dan 8 en tussen 8 en 12 jaar genieten ze van een voorkeurstarief. Er is ook een aangepast programma voor slechthorenden, slechtzienden en mensen in een rolstoel. “Twee voorstellingen worden vertaald door een doventolk en krijgen audiodescriptie”, vertelt Charlotte Charles-Heep nog. “En bij verschillende voorstellingen wordt een koptelefoon aangeboden”.

Om je weg te vinden in dit duizelingwekkende aanbod werd een speciale mobiele app ontwikkeld. Maar als je liever zelf op ontdekking gaat in Chassepierre, dan is dat ook een heel fijne manier om dit vrolijke festival te beleven…

 

Festival de Chassepierre

17 en 18 augustus 2019

www.chassepierre.be

DE ANDERE AFSPRAKEN

Festival des Tchafornis

Van 5 tot 7 juli in Engis

Festival sur Scène

Op 11 augustus in Grand-Rechain

Rue du Bocage

De 24 en 25 augustus in Herve

 

Your opinion counts