Waw magazine

Waw magazine

Menu

WHO IS waw !

  • Who's WAW

Door Gilles Bechet

— Gezondheid

Zonder gaan we niet meer buiten. Het masker, dat even onontbeerlijk is om de verspreiding van het virus af te remmen en dat ons leven al sinds meer dan een jaar vergalt, veroorzaakt nogal wat ongemakken, zeker als we het vele uren aan een stuk moeten dragen. Consultant Paul Petit Jean, een ondernemer met ideeën, vond dat hij daar iets moest aan doen. “Het idee kwam de voorbije maand augustus bij me op, toen ik op bedevaart naar Compostella was. Terwijl ik meestal met een masker op neus en mond voortstapte, had ik de tijd om de ongemakken ervan onderzoeken. Die zijn hoofdzakelijk dat ze de ademhaling bemoeilijken, soms onaangename geuren voortbrengen en na enkele uren jeuk en roodheid op de huid veroorzaken.” Na zijn terugkeer in België nam hij contact op met een firma uit Bergen die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van welzijnsproducten. “Ik wilde met essentiële oliën werken ; die zijn in de mode en ook de enige die op natuurlijke wijze aan het bestek voldoen.

Begin oktober kon hij de eerste monsters testen van een product op basis van gepeperde munt, eucalyptus en ravintsara. Na enkele weken bleken de resultaten overtuigend : het mengsel maakt de sinussen vrij, voorkomt eventuele jeuk en laat enkele goede geuren achter. Er werd een octrooi op genomen en de PureON Spray kon in productie worden genomen. Hij zou in België worden gemaakt op basis van extracten uit in Europa geproduceerde essentiële oliën. Begin oktober worden de eerste sprayflesjes van 15 milliliter tegen de prijs van 12 euro per stuk verkocht vanop de site en door enkele apotheken uit Brussel, Namen en Vresse-sur-Semois. “De reacties zijn heel positief, meer bepaald bij verplegend en medisch personeel”, stelt Paul Petit Jean met genoegen vast.

Hoewel het product op de eerste plaats is ontworpen om het dragen van een masker comfortabeler te maken, kan het ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Sommigen spuiten het op hun hoofdkussen om goed te slapen, anderen spuiten het op fauteuils. “Ik heb een vriend die aan emfyseem lijdt en die het al niet meer kan missen. En een dame die niet kon buitenkomen zonder risico op een syncope, schept nu opnieuw plezier in wandelen …

Natuurlijk kijkt iedereen uit naar het moment waarop maskers niet meer zullen moeten, maar ondertussen kunnen we ze draaglijker maken dankzij een parfum van munt en eucalyptus. En er is veel kans dat dit een blijvertje wordt.

www.pureonspray.eu

Your opinion counts