Waw magazine

Waw magazine

Menu

Who is WAW ! — Vésale Pharma

  • Business
Namur  / Noville-sur-Mehaigne

Door Waw

De onderneming Vésale Pharma werd in 1997 opgericht in Eghezée en is sinds 2008 een pionierster op het gebied van onderzoek en innovatie voor probiotica, levende micro-organismen die meer bepaald de darmtransit kunnen bevorderen. Vésale Pharma voert zijn producten naar een twintigtal landen uit en is vandaag uitgegroeid tot een van de marktleiders. Nadat ze anderhalf jaar geleden een eerste kantoor opende in Brazilië, heeft ze nu een tweede geopend in New Delhi, in India, met de steun van het Waalse Exportagentschap (Awex) (zie hiernaast), en heeft ze onlangs Bacilac in China geïntroduceerd.

Het gaat in feite om de toestemming om haar pediatrische gamma in China op de markt te brengen. Het contract werd iets meer dan 3 jaar geleden ondertekend. Maar dat komt eigenlijk overeen met de tijd die nodig is om de producten te registreren bij de China Food and Drug Administration (CFDA), de Chinese overheid.


In juni van dit jaar heeft Vésale Pharma in New Delhi een kantoor geopend om de firma in Indië te vertegenwoordigen

Het openen van een vertegenwoordigingskantoor in New Delhi past volledig in de huidige internationale strategie van de firma. Om te beginnen is het de bedoeling de mogelijkheden te onderzoeken om samenwerkingsverbanden en partnerschappen te sluiten, zowel inzake O&O, die een essentiële pijler vormen van onze firma, als structureel en commercieel. Indië is een immense markt die men omzichtig moet aanpakken door zich aan de plaatselijke zeden en gewoonten aan te passen”, preciseert Jehan Liénart, stichter en CEO van de firma Vésale Pharma.

Dat kantoor kon worden geopend dankzij en met de steun van het Waalse Exportagentschap (AWEX). “Wij volgen de ontwikkelingsstrategie van de Waalse KMO’s op international vlak altijd zeer aandachtig en op proactieve wijze”, stelt Pascale Delcomminette, Algemeen Administrateur van het Awex. “Het begeleiden van Vésale Pharma past in dat kader en beantwoordt perfect aan de evolutie van onze opdracht, namelijk het ondersteunen van de export van onze KMO’s en het aanmoedigen van hun commerciële en zelfs structurele vestiging in het buitenland, maar ook het geven van hulp voor het ontwikkelen van technologische en commerciële partnerschappen in heel de wereld.


Bacilac-gamma op de Chinese markt

Op 19 juli jongstleden werd het Bacilac-gamma officieel op de Chinese markt geïntroduceerd, en wel in aanwezigheid van de gewezen Chinese Minister van Volksgezondheid en van de Voorzitter van de Wereldgezondheidsorganisatie in China, van bijna 200 kinderartsen en directeurs van kinderziekenhuizen en van de vertegenwoordigers van Vésale, onder wie Jehan Liénart, Johan Quintens, Chief Scientific Officer en van Jean-Paulo Warzée, voorzitter van de Europese Wetenschappelijke Liga voor Probiotica.

Het gaat om de verlenging van een partnerschaps- en distributieovereenkomst die werd gesloten met de Chinese firma HONZ Pharma, die aanwezig is in heel China en hoofdzakelijk in Hainan, Beijing, Hebei en Shenyang. Dankzij HONZ Pharma opent de vergunning, die we vandaag hebben ontvangen, een immense markt voor ons.

Dat akkoord”, zo legt Johan Quintens uit, “heeft betrekking op de exclusiviteit voor de distributie op het Chinese grondgebied van drie producten uit het kindergeneeskundige gamma van Vésale Pharma: Bacilac Child, Bacilac Infantis en Bacilac Kids.

De officiële lancering heeft betrekking op het eerste daarvan, namelijk Bacilac Child. Nog dit jaar zullen er van dat product meer dan 200.000 dozen ofwel 3,2 miljoen sticks worden verkocht, waarvan 100.000 dozen nu al geleverd zijn met het oog op de officiële introductie. “We zijn van plan om vanaf 2018 elk jaar minstens 1,2 miljoen dozen van het pediatrische gamma te verkopen op het Chinese grondgebied, wat goed is voor een totaalbedrag van ongeveer €2,5 miljoen per jaar”, voegt Jehan Liénart daaraan toe. Momenteel onderhandelen we over het lanceren van andere Vésale-producten tegen eind 2017.

INLICHTINGEN
Vésale Pharma
Rue Louis Allaert 9
B-5310 Noville-sur-Mehaigne
+32 81 56 00 06 / info@vesalepharma.com
www.vesalepharma.com


Van 1979 tot 2015 heeft de Chinese regering de geboorten gecontroleerd en de gezinnen verboden meer dan één kind te hebben. Dat beleid om overbevolking te vermijden heeft ouders van meer dan één kind zwaar bestraft, maar vooral geleid tot gedwongen abortussen en sterilisaties. In de jaren 1980 werd het versoepeld voor boerengezinnen en in 2013 werd er een uitzondering gemaakt voor koppels waarvan één persoon zelf enig kind is. In 2015 werd het beleid vervangen door een nieuw, dat het aantal kinderen tot maximum twee per gezin beperkt.

Your opinion counts