Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Fred Guerdin
© © Fred Guerdin
© © Fred Guerdin

Eerste contract in India voor Vésale

  • Big Ones
  • / Business
  • / Économie
Namur  / Éghezée

Door Jean-Willy Lardinoit

Iets minder dan een jaar geleden had de firma een vertegenwoordiging gevestigd in New Delhi. Dat kantoor moest de markt voor probiotica in Indië verkennen. Het is dus dankzij zijn werk van lange adem dat Vésale Pharma in november jongstleden, in het kader van het Staatbezoek van de Belgische koning en de koningin aan India, een belangrijk exclusief distributiepartnerschap heeft aangegaan met het Indisch geneesmiddelenbedrijf Morepen Laboratories  (omzet: 82 miljoen euro) in New Delhi. “In de 20 landen waar we aanwezig zijn, werken we hoofdzakelijk met distributeurs”,zegt CEO en stichter Jehan Liénart. We werken voornamelijk B2B, waarbij onze plaatselijke verdeler instaat voor de verkoop aan de consument. Uiteraard heel belangrijk!

Het partnerschapscontract gaat dus over de exclusieve distributie, de marketing en de wetenschappelijke promotie gedurende 5 jaar van vier van haar voornaamste producten. Dat contract vertegenwoordigt een eerste omzet van bijna 4,5 miljoen euro voor de eerste 3 jaar, een bedrag dat, op basis van de vooruitzichten van de Indische partner, de volgende jaren kan worden verhoogd met 20% per jaar.

 “We sluiten dit jaar 2017 af met een bijzonder positieve noot, die in de lijn ligt van de resultaten van het eerste halfjaar, waarin onze omzet aanzienlijk steeg”, vervolgt Jehan Liénart. “Probiotica vertegenwoordigen in India een groeimarkt van ongeveer 135 miljoen euro. En dat met een toename van liefst 15% per jaar! De met de Indische laboratoria gesloten overeenkomst vormt dus een zeer mooie opportuniteit voor ons en ze past perfect in onze internationale ontwikkelingsstrategie. Het is voor ons ook een primeur in dat immense land en het lijdt geen twijfel dat dit slechts het begin vormt van een avontuur dat nog veel andere successen zal opleveren, meer bepaald op het vlak van O&O”, besluit hij.

 

Vésale Pharma
Rue Louis Allaert, 9
5310 Noville-sur-Mehaigne
+32 (0) 81 56 00 06
info@vesalepharma.com

Photos

Bekijk de gallery "Vésale Pharma"

À lire aussi

Your opinion counts