Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Fred Guerdin
© © Fred Guerdin
© © Fred Guerdin

Vésale Pharma opent een kantoor in India

  • Big Ones
  • / Business
  • / Économie
Namur  / Éghezée

Door Christian Sonon

De firma Vésale Pharma werd in 1997 opgericht en is gevestigd in Noville-sur-Mehaigne (Eghezée). Sinds 2008 is zij een pionierster inzake onderzoek en innovatie op het gebied van probiotica, namelijk kleine levende micro-organismen voor het bevorderen van het voedseltransport in het maag-darmkanaal. De Naamse firma heeft meer bepaald het Intelicaps®-octrooi gedeponeerd, een revolutionair procedé dat de bacteriën beschermt tegen maagzuuraanvallen en ze dus veel efficiënter maakt. Vésale Pharma, die zijn producten naar een twintigtal landen uitvoert, is vandaag een van de marktleiders op dat gebied en wil wereldwijd absoluut toonaangevend worden inzake Onderzoek en Ontwikkeling op het gebied van probiotica. Nadat de firma anderhalf jaar geleden een eerste kantoor opende in Brazilië, heeft ze zich nu, met de steun van het Waalse Exportagentschap (Awex) ook in New Delhi, in India, gevestigd.

Om te beginnen zal dat vast vertegenwoordigingskantoor de mogelijkheden onderzoeken voor het aangaan van samenwerkingsakkoorden en partnerschappen, zowel inzake onderzoek en ontwikkeling – de voornaamste pijlers van onze firma – als structureel en commercieel. India is een ontzaglijk grote markt, die we omzichtig moeten aanpakken door ons aan de plaatselijke gebruiken en gewoonten aan te passen”, aldus Jehan Liénart, de stichter en CEO van Vésale Pharma. 

De volop in ontwikkeling verkerende firma heeft in juni 2016 een nieuwe proefproductiesite geopend in Ghlin. Maar dat is slechts een voorlopige vestiging, aangezien ze eind 2018 een groter gebouw in gebruik zal nemen in Gosselies, in het Biopark van de Aéropole. De onderneming zou haar huidig personeelsbestand van een veertigtal medewerkers dan uitbreiden met tien nieuwe medewerkers.

 

Vésale Pharma
Rue Louis Allaert, 9
5310 Noville-sur-Mehaigne
Tel. : +32 (0) 81 56 00 06
info@vesalepharma.com

Photos

Bekijk de gallery "Vésale Pharma"

À lire aussi

Your opinion counts