Waw magazine

Waw magazine

Menu
© @DOC La Frairie

La Frairie

  • Gastronomie
  • / bonnes adresses
Brabant wallon  / Perwez

Door Guy Delville

Laurent Martin heeft les gevolgd aan de hotelschool in Saint-Ghislain en leerde het klappen van de zweep in enkele gerenommeerde huizen, waar hij zichzelf traag en geduldig de grondbeginselen van het vak eigen maakte.

In 2008 nam hij met zijn echtgenote Nathalie zijn intrek in een boerderijtje in Perwez, Waals- Brabant, op de grens met Namen. De lichte, gezellige en warme zaal is een van de mooie troeven van dit gastvrije eethuis. Het verrast en verleidt ons met zijn warme tinten en moderne inrichting, een prachtige sierschouw in Franse zandsteen en grote ramen, waardoor het zonlicht royaal binnenvalt. Een nieuw terras maakt het plaatje af en zorgt voor nog meer comfort en gezelligheid, reden genoeg om de charme van het omringende landschap te komen ontdekken. Achter zijn fornuis legt Laurent de nadruk op het product, hij doet dat met talent, originaliteit en zin voor vernieuwing. Deze chef draait op enthousiasme en heeft een mooie kaart opgesteld die streekproducten succesvol afwisselt met royale gerechten of met de lichtere bereidingen die vandaag in trek zijn. Elk gerecht, elke bereiding bezorgt je een nieuwe verrassing met uitgesproken smaken, maar altijd zonder overbodige uitspattingen. Distinctie en verfijning ten voordele van een smaakexplosie en dat van bij de aperitiefhapjes.

Zonder uitleg en ook zonder reden verloor La Frairie de Michelinster die het sinds negen jaar had. Die onterechte straf heeft het koppel hard getroffen, vooral ook omdat ze veel hadden geinvesteerd in uitbreidings- en verfraaiingswerken. Geconfronteerd met die beproeving hebben ze de mouwen opgestroopt en zetten ze hun inspanningen voort, om te bewijzen dat ze niets aan talent en creativiteit hebben ingeboet. La Frairie staat voor plezier en lekker eten. Dat zijn Laurent en Nathalie niet vergeten en hun enthousiaste bezoekers evenmin!

Vriendelijkheid, levendigheid en snelheid zijn de kernwoorden van de bediening, zonder de aangename en vlotte suggesties te vergeten die bijzonder op prijs worden gesteld. In het Frans of in het Nederlands (Nathalie is perfect tweetalig) worden de verschillende gerechten met liefde en kennis van zaken toegelicht en wordt u ingewijd in de geheimen van de kaart en de bereidingen.

De wijnkaart is niet bekrompen en omvat verschillende streken, met mooie buitenkansjes tegen erg slimme prijzen. Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag kunt u ’s middags genieten van de Express Frairie: voorgerecht, hoofdgerecht en koffie met versnaperingen voor de prijs van € 32. U hebt de keuze uit verschillende menu’s. Een driegangenmenu (behalve op zaterdagavond) bestaat uit voorgerecht, hoofdgerecht en dessert (€ 45). Het ‘menu équilibre’ serveert u vijf overvloedige gangen voor de prijs van € 65. Voor de echte fijnproevers en lekkerbekken is er het ‘menu vertige’ met zeven gangen, met voorgerechten, hoofdgerecht en desserts, een ware wervelwind van smaken voor € 90. Een van de aantrekkelijke bijzonderheden van het huis is dat u op het eind van de avond een heerlijke kaasschotel wordt aangeboden (vanaf € 7): wat een keuze, wat een aanbod! Op woensdag-, donderdagen vrijdagavond kunt u zich laten verleiden door het ‘menu épicurien’, samengesteld overeenkomstig het marktaanbod en de inspiratie van de chef: aperitief, wijnen, water, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, koffie en versnaperingen voor € 85.


Inlichtingen :

La Frairie

Avenue de la Roseraie, 9

B– 1360 Perwez

+32 (0)81 65 87 30

www.lafrairie.be

À lire aussi

Your opinion counts