Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Jean-Pierre Gabriel

Le Coq aux Champs

  • Patrimoine
  • / Gastronomie
Liège  / Soheit-Tinlot

Door Guy Delville

Sterrenchef Pauly mocht zijn kookkunsten zelfs in Shanghai bovenhalen. In zijn eigen restaurant vormen een gulle keuken en een hartelijke ontvangst de hoofdingrediënten. Le Coq aux Champs blinkt uit in verfijning, maar blijft bescheiden. Is hier een tweede ster op komst?

De reputatie van Le Coq aux Champs blijft groeien. De eigenaars vonden het tijd voor een make-over, en die is verrassend geslaagd. Muren werden gesloopt en tussenramen verwijderd. Zo ontstond er een grote ruimte waarin de chef vrij kan bewegen tussen de zaal en de open keuken. Het contact tussen keukenpersoneel en gasten verloopt daardoor optimaal.

Christophe Pauly vertelt: “Mensen samenbrengen, dat is mijn doel. Zij die het restaurant draaiende houden en zij die er komen eten. Met de renovatie wou ik uiting geven aan mijn visie op het restaurantgebeuren: plezier, gezelligheid, minimalisme met een warme uitstraling. Catherine en ik wilden een restaurant dat tegelijk hedendaags en authentiek is, en waar de zaal en de keuken gewoon in elkaar overlopen. Waar mensen spontaan contact leggen en ervaringen kunnen delen.”

De zaal zelf kreeg een volledig nieuwe look. Wat daarbij het meest opvalt, zijn de tafels. Geen tafellakens meer, maar een ruw houten oppervlak met een mooi en warm effect. Een geslaagde vernieuwing volgens ons. Daarnaast staan de tafels ook verder uit elkaar. Zo kan de bediening vlotter gebeuren en is het rustiger praten. Wat een verschil met restaurants waar je bijna elleboog aan elleboog zit te eten! Christophe liet zijn tafels volledig op maat maken door plaatselijke ambachtslui. Oprecht vakmanschap vind je ook terug bij andere ambachtslui uit de Condroz waar Pauly een beroep op doet. Zijn keuken is duidelijk stevig verankerd in zijn geboortestreek. Zo koopt hij zijn op steen gemalen meel zonder toevoegingen bij Agribio. Bij Emmanuel Lange vindt hij dan weer fantastische koolzaadolie. Op de borden kiest Catherine Pauly voor een strakke maar elegante compositie. De gerechten rusten op een wolk van fijn wit porselein van de hand van ontwerpsters Sylvie Coquet en Roos Van de Velde. Pieter Stockmans creëerde een opaak waterglas en een servetring in een bijpassend, doorzichtig materiaal. De tafel baadt in zachtheid en lichtheid. De fijne zwarte vormen van het hapjesbestek vormen daarbij een mooi contrast.

Christophe en Catherine Pauly

De gelukkige eigenaars hebben zich hun plek helemaal eigen gemaakt. Ze leiden alles in goede banen en kunnen daarbij rekenen op hulpvaardig en vriendelijk personeel. De sommelier stelt de gasten graag zijn laatste vondsten voor, die perfect passen bij de sprankelende bereidingen van de chef.

De charme van Christophes keuken blijft ook in de nieuwe ruimte volledig overeind. Hij kiest voor een persoonlijke aanpak en werkt met superieure producten volgens het marktaanbod en het ritme van de seizoenen. De chef weet waar hij met een gerust hart inkopen kan doen en vaak is dat niet eens ver van zijn deur. De persoonlijkheid van de kok en zijn medewerkers zit schitterend verwerkt in een reeks delicate gerechten, een ode aan de streekproducten. In het vier- of vijfgangenmenu (€ 55 en € 75) zijn jakobsschelpen, langoustines en foie gras prominent aanwezig bij de voorgerechten. Als hoofdgerecht komen er duif van Racan, lam en entrecote op tafel, uiteraard met enkele lokale verrassingen. A ls zoete afsluiter proeven we van verrassende en verrukkelijke creaties. Het is fijn tafelen in Le Coq aux Champs en wij zijn duidelijk niet de enigen die dat vinden. Bedankt Christophe en Catherine! Hier komen we zeker terug.

 

informatie

Le Coq aux Champs
Rue du Montys, 71
B-4557 Soheit-Tinlot
+32 (0) 085 51 20 14
info@lecoqauxchamps.be
www.lecoqauxchamps.be

Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag

À lire aussi

Your opinion counts