Waw magazine

Waw magazine

Menu
© aqualodge

Aqualodge

  • Bonnes adresses
Namur  / Ermeton-sur-Biert

Door Jean Fauxbert

Deel de ‘Songe des Etangs’ 

Als u graag het ‘Frisson d’eau’ (zachte ruisen) van het water hoort, het ‘Secret de la Libellule’ (geheim van de libel) wil leren kennen, het ‘Murmure de l’Ecrevisse’ (gefluister van de rivierkreeft) wil horen, de ‘Rêve du Nénuphar’ (droom van de waterlelie) en de ‘Ballade du Cygne’ (tocht van de zwaan) bewonderen of de ‘Songe des Etangs’ (droom van de vijvers) delen, dan is Aqualodge met zijn ongewone chalets, gelegen in Ermeton-sur-Biert, ongetwijfeld iets voor u.

 

Daar, in de vallei van de Molignée, aan de vijveroevers van de viskwekerij van Germenseau, wierpen Diane en René – de laatste afkomstig uit de streek – twaalf jaar geleden ‘het anker uit’, uit liefde voor deze prachtige omgeving en om er van start te gaan met een project dat allesbehalve banaal kan worden genoemd. Ze hadden het plan opgevat om er een hotel te openen, waarin de gasten letterlijk ‘met de voeten in het water staan’, het water van de visvijvers! Zo zagen na zes jaar onderzoek, verschillende werkzaamheden en tal van administratieve avonturen, de chalets ‘Aqualodge’ het licht, een hotelconcept met zes lodges op palen. De terrassen steken uit boven een vijver waarin de forellen plaats hebben gemaakt voor kois, windes (die zich voeden met muggenlarven), groene kikkers en andere libellen. Een uniek project in België dat het stel iets meer dan een jaar geleden opstartte.

Geen stress en volop romantiek

De chalets hebben stuk voor stuk poëtische namen als ‘Frisson d’eau’ of ‘Secret de la libellule’, die wonderwel overeenstemmen met de geest van de bedenkers van het concept. Zij zijn gelukkig met hun nieuwe leven en het succes van hun onderneming. “Ons geluk”, zo vertelt Diane - een jonge, dynamische en goedlachse vijftiger, n.v.d.r. - heeft in de eerste plaats te maken met onze keuze om hier te komen wonen, in een streek die zich perfect leent voor een ‘leven in het groen’ en volledig stressvrij is. Maar we worden ook gelukkig van onze gasten, die vanaf de aankondiging van onze opening in januari enthousiast reageerden. De reserveringen begonnen onmiddellijk te lopen en dat veelbelovende begin heeft zich onverminderd voortgezet!

Ontbijt langs het luik!

In de chalets kom je onmiddellijk terecht in een andere wereld en tijd. Het loopbruggetje boven de vijver, de kois die er dartel in rondzwemmen, de glazen deur, de warmte van het alomtegenwoordige hout… de eigenaars zijn vol van de knusse uitstraling van het interieur. “We hebben de chalets zelf ontworpen. We deden daarbij een beroep op vaklui uit de streek, maar alles wat hier staat, hebben we zelf gekozen”. Elke chalet heeft een kamer met een tweepersoonsbed, een intiem salonnetje, badkamer, de gebruikelijke faciliteiten en uitrusting, maar ook een vreemde opening die uitkomt op de vaste grond. “Via dat luikje zetten we het ontbijt klaar, zodat we de intimiteit van de gasten kunnen respecteren”, legt Diane uit. Als het weer het toelaat, is er niets romantischers dan een ontbijt op het terras boven het water.”En dat is niet alles: de lekkernijen worden bovendien opgediend in prachtige tenen mandjes met bloemrijke namen als ‘Princes de l’étang’ of ‘Festin des lucioles’.

Een publiek van 18 tot 77 jaar

“Tot onze grote vreugde - maar ook wel verrassing – komen onze gasten hoofdzakelijk uit Wallonië. Soms zelfs uit de streek rond Namen! Maar we verwelkomen ook mensen uit Vlaanderen, Frankrijk of het Groothertogdom Luxemburg!”Bovendien schommelt de leeftijd van de gasten van de Aqualodge tussen “18 en 77 jaar”. Niet tussen 7 en 77, zoals de lezers van Kuifje, want kinderen zijn wegens veiligheidsredenen niet toegestaan. ”Onlangs ontvingen we een jong koppel dat zich op het water wilde verloven, lacht de eigenaar. Dat was prachtig! Soms doen kinderen hun ouders een romantisch weekendje cadeau voor hun huwelijksverjaardag bijvoorbeeld. En ook groepen hebben de zes chalets al eens gehuurd voor een weekendje onder vrienden”.

Wandelingen tussen natuur en cultuur

Het is duidelijk, Aqualodge is een pareltje voor wie van rust houdt en verliefd is op de natuur van een regio met talloze troeven. Zo ligt Dinant op een steenworp afstand, net als de ‘Railbikes van de Molignée’ en de abdij van Maredsous. Daar zag een ander uniek project onlangs het licht: “Riverlodge”. Het hotel ligt aan de oevers van de Molignée en is gevestigd in een oude molen, waarvan de twee wielen hersteld werden en instaan voor de verwarming en elektriciteit. En raad eens wie dat project bedacht? De zoon en schoondochter van Diane en René! De appel valt inderdaad niet ver van de boom!

 

Aqualodge

Rue de Germenseau 16

B-5644 Ermeton-sur-Biert

+32 (0) 492 06 96 06

info@aqualodge.be

www.aqualodge.be

À lire aussi

Your opinion counts