Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Jonathan Berger

Château de la Poste of hoe oude stenen een nieuwe bestemming krijgen

  • Dossier
  • / détente
Namur  / Maillen

Door Thierry Desiraut

Oorspronkelijk was dit een kasteel, dat in 1884 gebouwd werd voor de rijke familie van Charles Joseph Logé die een ruime woonst wilde. Ruim is het juiste woord: 42 kamers in het midden van een bosrijk park van 42 ha. Illustere personen zouden er hun intrek nemen, onder wie prins Victor Napoleon die er kwam wonen met zijn echtgenote, prinses Clémentine van België, dochter van Leopold II. Na veel wederwaardigheden werd het kasteel in 1957 gekocht door het pensioenfonds van de Post, vandaar de huidige naam.

In 2009 gaat het kasteel opnieuw in andere handen over en wordt het een vrijetijdsbestemming voor gezinnen met kinderen. Want behalve de bijzondere omgeving biedt het kasteel ook tal van activiteiten aan waarmee dat publiek zich ten volle kan uitleven. Dat geldt zowel buiten (fietsen, tennis, voetbal, minigolf, trimbaan, speelpleinen, trampoline, boogschieten, paardrijden, massages, enz.) als binnen, waar het op zijn zachtst gezegd origineel logeren is.

Zo ’n ongewoon logement is de Loftcube, een origineel concept bedacht door de Duitse ontwerper Werner Aisslinger. Zijn idee sluit aan bij de mobiele nomadenverblijven die nu zo in zwang zijn, waarbij de gasten zowel intimiteit als isolement wordt aangeboden, terwijl ze genieten van een uniek landschap. Het gebouw is vrijwel volledig in glas en laat het licht binnenvallen, zodat je je tegelijk binnens- en buitenshuis waant. Je hebt er ook een boomhut, om kleine en grote deugnieten te plezieren, en zelfs trapperstenten om de avonturen uit je jeugd te herbeleven. Waarschijnlijk is dit mijlenver verwijderd van wat de bouwers van het kasteel voor ogen hadden toen ze hier rust en weelderigheid zochten. Tja, erfgoed overleeft alleen als je toegevingen doet aan de moderne tijden…

 

www.chateaudelaposte.be

À lire aussi

Your opinion counts