Waw magazine

Waw magazine

Menu
© DOC Château de Limelette

Een warm welkom in Limelette

  • Dossier
  • / détente
Brabant wallon  / Wavre

Door Marc Vanel

Het Kasteel van Limelette ligt in een residentiële buurt aan de andere kant van Waver, op een steenworp van Walibi en de tennisclub van Justine Henin. Via een lange, smalle weg komen we aan bij het uitgestrekte domein in Anglo- Normandische stijl. Sales Manager Nicolas Lemajeur: ‘We gebruiken de oude stallen, garages en schuren van het vroegere Sint-Janskasteel, dat vernield werd in de jaren 1960. Waar vroeger het vee stond, zijn nu onze kantoren.’ In 1987 werd het kasteel omgevormd tot wellnesscentrum. Een groep Belgische investeerders kocht het in 2014 en knapte het helemaal op. De ligging tussen Brussel en Namen is uiteraard een grote troef. De week in Limelette verloopt op het ritme van de vier hoofdactiviteiten.

Van maandag tot vrijdag wordt het hotel druk bezocht: 80 kamers, 16 vergaderzalen en een restaurant maken van de plek het ideale adres voor seminaries. Het publiek: Belgische ondernemingen uit de streek met internationale contacten, tal van farmaceutische bedrijven, businesscenter Axisparc in Gembloux, maar ook de Europese instellingen in Brussel. Het wellnesscentrum trekt vooral klanten aan tijdens het weekend of op feestdagen zoals Valentijn of Moederdag. Tijdens de week komen er ook veel vriendinnengroepjes, bij wijze van leuk uitje, maar ook voor de thermaalbaden van 35 °C. Niets beter dan het warme water om de poriën te openen en de huid te verzorgen, of om daarna nog meer te genieten van een massage. Als derde pijler trekt het kasteel de kaart van de gastronomie, met kwaliteitsproducten uit de hele wereld. Tijdens bedrijfsevenementen, de laatste activiteit van Limelette, wordt die troef volop uitgespeeld.

‘Naar een wellnesscentrum gaan is een beetje als golfen: je trekt je terug uit de wereld en komt even los van de tijd. Wellness en ontspanning in een puur en authentiek decor, daar staan we voor’, zegt Nicolas Lemajeur. Een wellnesscentrum verbruikt uiteraard veel water en energie. Toch proberen ze hun ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te beperken en het afval te recyclen. Een duurzame aanpak betekent ook kiezen voor isolerende materialen, traditionele verlichting vervangen door lampen met bewegingssensoren, die minder verbruiken, en zo weinig mogelijk documenten printen. ‘Lang verblijf’-klanten wordt gevraagd de handdoeken te hergebruiken en ook het personeel wordt hiervan bewust gemaakt. ‘We zijn een kleine organisatie die niet afhangt van een nationale of internationale groep. Dat maakt ons erg flexibel’, besluit de Sales Manager. ‘We willen meegaan met onze tijd en we hebben een passie voor dienstverlening, onthaal en traditie, maar we blijven met beide voeten op de grond staan.’

www.chateau-de-limelette.be

À lire aussi

Your opinion counts