Waw magazine

Waw magazine

Menu
© ftpn_Blairon

Château de Namur Klim hoger !

  • Tourisme
  • / Tourisme d'affaires
Namur

Door Waw

 

 

Het Château de Namur  werd in 1931 gebouwd op de site van het «Grand Hôtel de la Citadelle », dat tijdens de Eerste Wereldoorlog door brand werd verwoest. Het Château de Namur is een statig hotel dat sinds 1978 als praktijkschool dient voor de leerlingen van de provinciale hotelschool van Namen en sinds 1988 als beheersmodel voor de studenten van de Hogeschool van de provincie. 

De faam van het restaurant ervan, dat geleid wordt door Axel Devillers, hoeft niet meer te worden gemaakt. Het viersterrenhotel, waarvan de negenentwintig kamers in 2017 volledig werden gerenoveerd, hoeft in kwaliteit niet onder te doen voor het restaurant. De fitnesszaal en het terras, dat een prachtig uitzicht geeft op de vallei, zijn troeven die zeer op prijs worden gesteld door de klanten. Kers op de taart die boven de citadel uitsteekt : het hotel en het restaurant kregen het «groene sleutel »-label als beloning voor de duurzaamheid waarvoor het geheel staat. Het «Château de Namur » heeft stevige argumenten om ondernemingen te verleiden, aangezien het over vier schitterende en volledig uitgeruste vergaderzalen voor seminars beschikt. 

Een «Fort Bayard » in de kelders

En hoe zit het met de incentives en de teambuildings ? Directeur Cédric Vandervaeren, die meewerkte aan de oprichting van Disneyland Parijs, tovert een verrassing uit zijn hoed. «Het Château de Namur kan, in samenwerking met partners uit de streek, verscheidene activiteiten aanbieden, zoals uitstappen per Segway op de flanken van de citadel of ondernemingsspelen. » 

Maar de grootste attractie van het kasteel is «Fort Bayard », op basis van het Franse televisiespel dat de vroegere militaire vesting in de buurt van het eiland Oléron beroemd hielp maken. «Die teambuilding is het resultaat van een samenwerking tussen het Château de Namur en het agentschap Sem'On Business, legt de directeur uit. Het werd in 2013 gecreëerd om de ongebruikte ruimten onder het kasteel op te waarderen, zoals de kelders, de wijnkelder en het zwembad. Het enorme voordeel van Fort Bayard is dat het in alle weersomstandigheden kan plaatsvinden ! »

Begint u al te watertanden ? De deelnemers worden verwelkomd door de spelleider en trekken dan op avontuur in de kelders en andere zwarte gaten, waar hun verscheidene proeven (en rare beesten) opwachten. Om te slagen, zullen ze moeten samenwerken ! Het tweede deel is sportiever : voorzien van een helm en een koppelriem moeten de avonturiers langs een «via ferrata » (beklimming), een hangbrug, een gevaarlijke put en een tokkelbaan ontsnappen uit die helse doolhof. «Al die voorzieningen werden in het vroegere zwembad geplaatst, maar onherkenbaar gemaakt door een rookscherm », zegt Cédric Vandervaeren. «Je zou denken dat je in volle natuur aan het boomklimmen bent, terwijl je je in een ondergronds zwembad bevindt ! » Als de deelnemers de proef met succes afleggen, kunnen ze gaan feestvieren in het kasteel. Anders wacht hun de gevangenis en – misschien – een troep tijgers !

 

Château de Namur
Avenue de l’Ermitage 1
B-5000 Namur
+32 (0)81 72 99 68
 
www.chateaudenamur.com

À lire aussi

Your opinion counts