Waw magazine

Waw magazine

Menu
© ftpn_Bossiroy

« Le Charme de la Semois » De verovering van 
het Fort van Bouillon

  • Tourisme
  • / Tourisme d'affaires
Namur  / Alle-sur-Semois

Door Waw

 

 

Het was in 1998 dat Jane en Dimitri Everard hotel «La Charmille » in Alle-sur-Semois kochten. Een paar maanden jaar later werd dat mooie en oude vierkante gebouw volledig gerenoveerd, voorzien van een lift, van een buitenzwembad en van een prachtig heraangelegde tuin. 

Vandaag is Le Charme de la Semois – met een andere naam maar met dezelfde charme – een 3*-hotel-restaurant met achttien standaardkamers, vijf superieure kamers en acht recentelijk ingerichte suites met uitzichtop de Semois. De eigenaar staat zelf aan het fornuis. Hij bereidt er een heerlijke en creatieve Franse keuken, met producten uit de streek en van elders. Zijn prijs-kwaliteitsverhouding leverde hem in 2013, voor vijf opeenvolgende jaren, een «bib gourmand» van de Michelin-gids op.

«Le Charme de la Semois » heedt ook verscheidene troeven waarmee het ondernemingen kan aantrekken. Het hotel is voorzien van een vergaderzaal voor een dertigtal personen. Bovendien kan hij, dankzij zijn partnerschap met de evenementenorganisator «Semois Aventure », verscheidene teambuildingprogramma’s samenstellen op aanvraag. Bijvoorbeeld de «Challenge du Charme », een parcours met uiteenlopende proeven (boogschieten, hout zagen, abseilen...) of de «Duathlon de la Semois », een activiteit die een oriëntatietocht combineert met het afdalen van de rivier op een vlot. 

Voor wie een originele en onuitgegeven activiteit zoekt, biedt Semois Aventure zijn «Fort Bouillon », een teambuilding waarbij verschillende teams het tegen elkaar opnemen om via een omweg het beroemde fort te veroveren, dat door een beschermingsgordijn wordt verdedigd. Onderweg moeten die dappere ridders sportieve en ludieke proeven afleggen (touwladder, snelle tokkelbaan of deathride, kruisboogschieten, oude spelen…). De meeste van die proeven kunnen op verzoek ook in de buurt van het hotel worden georganiseerd.

Orval-ambassadeur 

Dit is het meest bekende bier van de streek en Dimitri is er zo tuk op, dat hij er de specialiteit van zijn café-restaurant heeft van gemaakt. In de loop der jaren heeft hij het serveren ervan verfijnd. Hij gebruikt het ook voor sommige van zijn culinaire bereidingen, zoals zijn kroketten/balletjes met Orval-kaas, zijn stoofvlees met bier en zijn Orval-sabayon. «Ik heb ook twee vitrines gewijd aan dat trappistenbier en ik maak er voortdurend reclame voor », zegt de chef. Daardoor hebben we in 2003 het Orval-label verkregen en zijn we ambassadeur van dat bier geworden! »

 

Hostellerie « Le Charme de la Semois »
Rue de Liboichant 12
B-5550 Alle-sur-Semois
+32 (0)61 50 80 70
 

www.charmedelasemois.be

À lire aussi

Your opinion counts