Waw magazine

Waw magazine

Menu
© The Royal Snail Hotel

STAY Van de 4*-kamers tot de gezelligheid 
van vakantiehuisjes

  • Tourisme
  • / Tourisme d'affaires
Namur

Door Waw

«Stay in Namur, it's just like being at home.» Kiezen voor de provincie Namen om er een residentieel seminar te organiseren, is de voorkeur geven aan gezelligheid en direct contact met de natuur.

 

 

Het Château de Namur (midden op de Citadel), The Royal Snail Hotel (aan de Maasoever in Namen), de Tanneurs (in oud-Namen), de Malle Poste (Rochefort) en het Castel de Pont-à-Lesse (in volle natuur, in Dinant) bieden allemaal een prachtige omgeving die uitermate geschikt is voor het organiseren van al dan niet residentiële seminars. Terwijl het hotelaanbod in de provincie Namen uitblinkt door zijn pittoreske gezelligheid en meestal gepaard gaat met een uitstekende keuken, is de ruimte er toch tamelijk beperkt, met gemiddeld een dertigtal kamers. 

Die toestand is niettemin aan het veranderen, aangezien er verscheidene hotelprojecten het daglicht zien of in de loop van de komende jaren zullen worden uitgevoerd. Vanaf deze zomer zal de nieuwe hotelresidentie Golden Lakes Village aan de Lacs de l'Eau d'Heure grotere groepen kunnen ontvangen dankzij zijn 54 kamers en 24 suites. In Suarlée, in het Ecolys-park, zou het Business Center Actibel met zijn 120 kamers in januari 2019 zijn deuren moeten openen. In het Château de la Poste in Maillen schieten de werken goed op, zodat het huidige aanbod zal kunnen worden uitgebreid met een dertigtal kamers. En dan hadden we het nog niet over het toekomstige Casino Resort van Namen, dat voor 2020 is aangekondigd onder de vlag van Mercure 4*, met ongeveer honderd kamers, een wellness en vergaderzalen.

Voor het organiseren van residentiële seminars is er nog een andere logementsvorm die een steeds toenemend succes kent. Sinds enkele jaren is er een toename van zakenonderkomens in de provincie Namen, net zoals elders in Wallonië. Meestal bevinden ze zich op de buiten, beschermd tegen nieuwsgierige blikken, en worden ze op prijs gesteld voor hun gezellige en authentieke sfeer, terwijl ze geschikt zijn voor kleine groepen. Voor de catering zijn alle opties mogelijk, van de eenvoudigste (soep  en broodmaaltijd) tot de meest verfijnde (gastronomisch menu). Ofwel zorgt de eigenaar er zelf voor, ofwel komt een lokale partner-traiteur ter plaatse koken. En wat kan men bij aankomst meer verlangen dan een glas bubbels waarvan men naargelang het seizoen kan genieten bij de haard of op het terras ?

In Celles, een van de mooiste dorpen van Wallonië, kan men logeren  in de gîte «Cœur de Ferme», die zich in een volop in bedrijf zijnde hoeve bevindt. De vakantieverblijven «La Classe » (een vroegere school die werd verbouwd tot een modern onderkomen) en «La Micheline » (een gewezen stationnetje op de buiten) liggen allebei in het dal van de Molignée. Op het platteland van de Condroz treft men in de buurt van Ciney de «Ferme de Choquenée » aan, met haar 4 vergaderzalen en 4-arenlogement voor ondernemingen.

Naast die standingvolle onderkomens zijn er in de streek van Namen nog andere, meer rustieke of dichter bij de natuur staande formules. Bij de Grotten van Han kan men tegenwoordig te midden van het dierenpark in de bomen slapen. Een unieke ervaring ter aanvulling van de vele activiteiten die het domein te bieden heeft.

À lire aussi

Your opinion counts