Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Groupe Lamy

Lacs DE l’EAU D’HEURe SEMINARCENTRUM EN KAMERS MET UITZICHT

  • Tourisme
  • / Tourisme d'affaires
Namur  / Boussu-Lez-Walcourt

Door Waw

 

 

De site van de Lacs de l'Eau d'Heure ligt schrijlings op het grondgebied van de gemeenten Cerfontaine (Namen) en Froidchapelle (Henegouwen) en ze vormt de grootste kunstmatige waterpartij van België (met een oppervlakte van 600 ha en 70 km aan oevers). Omwille van de 1.800 hectare die gewijd zijn aan natuur, ontspanning en openluchtsport, kreeg deze toeristische site in 2013 het zeer gegeerde label «Wallonie, Destination Qualité ».

Jaar na jaar krijgen de toeristen een groter en meer gevarieerd activiteitenaanbod: wandelingen en fietstochten, diverse watersporten (stand-up paddle, surfplank, kajak, jetski, waterteleski…) en golf, ontspanning in het wellnesscentrum «À l’heure du bien-être »,  rondleiding naar de dam van de «Plate Taille » en de panoramatoren, avontuurlijk parcours in het Natura Parc, luchtdoop in samenwerking met Gravity Park... En bovenop dat alles nog een uitstekend horeca-aanbod.

Met haar spitstechnologisch en volledig moduleerbaar seminarcentrum van 600 m², heeft de site sinds september 2017 nog meer argumenten om haar MICE-klanten te overtuigen. De zeven volledig uitgeruste zalen (van 54 tot 82 m²) kunnen volgens negenenvijftig verschillende configuraties worden ingericht naargelang de behoeften van de ondernemingen. Zo kan het centrum verscheidene kleine groepen ontvangen in diverse kleine zalen of voor een walking-dinner worden omgevormd tot één enkele evenementenruimte voor 450 deelnemers.

Hotelresidentie en Golden Lakes Village

Een belangrijke troef is, dat het seminarcentrum begin 2018 deel zal uitmaken van een 4* hotelresidentie ter aanvulling van het logementaanbod van de Groep Lamy (Golden Lakes Village - met op termijn 250 villa’s). De negenenzeventig kamers van het hotel zullen worden gespreid over verscheidene modules met een hedendaagse, zuivere en sobere architectuurstijl en in een uitzonderlijk landschapsdecor aan de oever van het meer van de «Plate Taille ». En aangezien het ontspanningsaspect ook zeer op prijs wordt gesteld,  zal de Hotelresidentie over haar eigen wellnessruimte beschikken, met sauna, hammam, zwembad en jacuzzi.

Dankzij die nieuwe infrastructuren zal de directie van de Lacs de l'Eau d'Heure pakketten kunnen aanbieden met een combinatie van logement, horeca, seminarzalen en incentiveactiviteiten. De vele voordelen die de site biedt, waaronder de mogelijkheid om het Aquacenter of het Pro 1 Golf Entertainment Center voor te behouden voor groepen, maken er vandaag al een uitstekende MICE-bestemming van.

 

Golden Lakes Village
Route de la Plate Taille 51
6440 Boussu-Lez-Walcourt
+32 (0)71 31 71 19
 

www.goldenlakeshotel.be

À lire aussi

Your opinion counts