Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Simon Schmitt

Terra Nova - Citadel van Namen Seminars op Historische basis

  • Tourisme
  • / Tourisme d'affaires
Namur

Door Waw

 

  

De citadel van Namen is een militair-historisch meesterwerk, dat op de lijst van uitzonderlijk Waals erfgoed staat. Door de nieuwe verlichting die in oktober 2017 is aangebracht, wordt het imposante silhouet van de citadel nu op sprookjesachtige wijze weerspiegeld in het water van de Maas, die even verderop samenvloeit met de Samber. 

Dat is een goede zaak voor Terra Nova, dat hierdoor in het licht van de schijnwerpers komt te staan. De voormalige kazerne (1690) heeft heel wat argumenten om zowel het grote publiek als het bedrijfsleven te verleiden: een bezoekerscentrum dat 2000 jaar stedelijke en militaire geschiedenis in Europa aanschouwelijk maakt met een nieuwe scenografie over de stad en zijn citadel, een bezoek aan een deel van de onderaardse gewelven met geluidseffecten en 3D-presentaties, een rit per toeristentreintje binnen de vesting, en een wandeling over de middeleeuwse laag van de citadel
in combinatie met een bezoek aan de Jardin des Deux Tours. 

Al deze activiteiten kunnen gecompleteerd worden door een kennismaking met de lokale gastronomie volgens verschillende arrangementen, zoals een lichte lunch van streekproducten in het zelfbedieningsrestaurant Made in Namur, een maaltijd in café-restaurant La Reine Blanche of in Le Château de Namur.

 

Teambuildingactiviteiten rond wijn en bier

Maar wist u dat de citadel van Namen ook een evenementenlocatie met vier volledig gerenoveerde ruimtes van meer dan 400 m2 is ? Ongeacht het bezoek of maaltijdarrangement dat u kiest, kunt u dus voorafgaand een seminar of naderhand een receptie organiseren. Andere voordelen van de citadel zijn de schitterende toegangsweg, de bijzondere omgeving en het grote parkeerterrein waarvan u gratis gebruik mag maken.

De citadel biedt bedrijven ook de mogelijkheid om een van de grootste vestingen van Europa (opnieuw) te ontdekken via teambuildingactiviteiten rond het thema wijn («Trésors de caves ») of bier («À la santé de Blanche de Namur »). De eerste, die in een bakkerij uit de middeleeuwen wordt georganiseerd, bestaat uit het proeven van Naamse wijnen (Château Bon Baron uit Lustin en Domaine du Ry d’Argent uit La Bruyère) geserveerd met Waalse kazen, gevolgd door een teamquiz. De tweede, die in het voormalige kruithuis wordt gehouden, tapt uit hetzelfde vaatje, met dit verschil dat nu de bieren van Brasserie du Bocq in het zonnetje worden gezet. Deze twee teambuildingactiviteiten, die vooraf worden gegaan door een bezoek aan de onderaardse gewelven, krijgen wegens hun onweerstaanbare sfeer een hoge waardering van de deelnemers.

Bij de activiteit «Ludus pro patria », een spreuk die op de tribunes van de renbaan staat, is het de bedoeling dat de deelnemers elkaar tijdens verschillende ludieke wedstrijden op de proef stellen (ontdekking van de onderaardse gewelven, blindproeven, raadsels en behendigheidsspelletjes). Zoals u ziet, zijn er tal van arrangementen, die u kunt combineren om aan uw wensen te voldoen.

 

Terra Nova - Citadelle de Namur
Route Merveilleuse 64
B-5000 Namur
+32 (0)81 24 73 76
 

www.citadelle.namur.be

À lire aussi

Your opinion counts