Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Astérale
© Gelbopharma

Gelbopharma

  • Business
Brabant wallon  / Louvain-la-Neuve

Door Muriel Lombaerts

aromatherapie voor iedereen

Gelbopharma in Louvain-la-Neuve verkoopt een groot aantal verschillende biologische en natuurlijke producten, zoals plantaardige en essentiële oliën, unieke verstuivers en cosmetica van hoge kwaliteit. De oprichters, Régine en Guido Geloen, delen hun passie zowel met professionals uit de wellnesssector als met particulieren.

 

Gelbopharma

Régine en Guido Geloen, die allebei in Waals-Brabant zijn geboren, hadden eerst een winkel aan de Belgische kust, maar volgden daarna een opleiding tot natuurgeneeskundige. Ze zijn niet alleen elkaars levenspartners, maar vullen elkaar ook zakelijk aan. In 2004 begonnen ze daarom met Gelbopharma, een kleinschalige onderneming waar alles om wellness draait. Met hun passie voor aromatherapie zetten Régine en Guido zich tegenwoordig in om werkzame biologische producten van uitstekende kwaliteit te verkopen, die pijn verlichten en schoonheid bevorderen. Ze selecteren zorgvuldig hun leveranciers, met wie ze rechtstreeks samenwerken.

Régine en Guido zijn vooral gespecialiseerd in bloesemwaters, zepen en plantaardige, essentiële, verzorgings- en massageoliën. Ze werken met name samen met Astérale, een Frans ambachtelijk bedrijf dat zijn producten in Madagaskar maakt. Met de oprichters van het merk, Simon en Kelly Lemesle, onderhouden ze een vertrouwensrelatie.

Oliën uit Madagaskar

“Simon en Kelly, die helemaal weg zijn van Madagaskar, zijn betrokken bij de teelt en pluk van de inheemse planten”, vertelt Régine.“De essentiële oliën die ze maken, hebben uitzonderlijke olfactorische eigenschappen. Dankzij hun veldwerk kunnen we dus fantastische geuren ontdekken die bij ons onbekend zijn. Zodra je de producten gebruikt, voel je hoe verfijnd en authentiek ze zijn. Deze indrukken worden bevestigd doordat ze echt werken en goed verdragen worden. De producten zijn van hoge kwaliteit, combineren innovatie met fair trade, en dragen het keurmerk ‘Nature et Progrès’. We kennen dit zakelijke duo persoonlijk en de hele keten, van de teelt van de planten tot de distillatie in de nabije omgeving, staat onder controle. Dat vinden we heel belangrijk.

Via het brede assortiment van Astérale presenteren Régine en Guido planten uit Madagaskar die bijzonder interessante eigenschappen bezitten, zoals de famonty. “De famonty, die op het hoogtepunt van de bloei wordt geoogst, is typisch voor het zuidwesten van Madagaskar. Het gaat om een heester van twee tot drie meter, die ontegenzeglijk een huidbeschermend effect heeft. De famonty vormt een echte beschermlaag en kan worden gebruikt om een reactieve huid tegen invloeden van buitenaf te beschermen en uitdroging van de huid te verminderen. Maar de plant heeft niet alleen een preventieve werking. Ze is ook een waardevolle remedie bij brandwonden, bloeduitstortingen en huidallergie.

Gelbopharma
Een verstuiver met Provençaalse geuren

Omdat Régine niet alleen natuurgeneeskundige maar ook medisch pedicure is, heeft ze met de hulp van Simon Lemesle ook een aantal eigen producten ontwikkeld. Het gaat dan met name om een specifiek voetverzorgingsproduct. “Deze melange op basis van plantaardige en essentiële oliën heeft een voedende, ontstekingsremmende en schimmeldodende werking en ruikt heel aangenaam om de weldadige invloed van de verzorging langer te laten duren”, verduidelijk Régine.

Bij het selecteren van hun leveranciers hebben de oprichters van Gelbopharma zich ook gewend tot Marcus Petrucci, een Franse ontwerper die een verstuiver voor essentiële oliën heeft gemaakt. “Marcus komt uit Cannes en heeft vanaf zijn prilste jeugd in een kunstzinnige omgeving geleefd. Hij heeft in Vallauris, de bakermat van de pottenbakkerskunst, en daarna in Grasse, de parfumstad, gewoond. Het is dus bijna vanzelfsprekend dat hij in zijn carrière op het idee kwam om de Marcus-verstuiver te ontwerpen. Een uniek voorwerp in zijn soort, met lijnen die doen denken aan de zee, de strandkeien, de bergen en de zoete Provençaalse geuren. Het is een volledig ambachtelijk product en het bijzondere van deze verstuiver is dat hij tot 3 tot 4 uur met één vulling doet.”

Maar daar laten Régine en Guido het niet bij. Ze verkopen ook verschillende soorten biologische thee en kruidenthee, voedingssupplementen, superfoods (met name vers ingevroren pollen van L’Abeille heureuse) en biocosmetica (zie kadertekst).

Online verkoop

Gelbopharma is op afspraak en tijdens workshops geopend voor het publiek, maar richt zich ook op therapeuten en professionals uit de wellnesssector. Daarvoor maakt het bedrijf gebruik van een online webshop en een groot netwerk van distributeurs in Wallonië (Rixensart, Waver, Namen enzovoort). Met hun twee werknemers zijn Régine en Guido er trots op dat ze niet alleen goede producten en service leveren, maar hun klanten ook adviseren. “We proberen altijd nieuwe oplossingen te vinden en onze klanten tevreden te stellen. We willen hen graag de geuren van de planten laten opsnuiven en een moment van ontdekking en welzijn laten beleven!”

Gelbopharma

Cosmetica op basis van de Chileense muskusroos
Régine, die nooit uitgepraat raakt over de producten die ze in haar magazijn in Louvain-la-Neuve heeft liggen, benadrukt graag de biologische producten die ze zelf gebruikt, zoals cosmetica op basis van de Chileense muskusroos. “Mosqueta’s is het eerste merk dat een assortiment biologische cosmetica op basis van muskusroosolie heeft ontwikkeld. De producten bevatten geen alcohol, maar zijn net zo dynamisch”, legt ze uit. “Tijdens een reis door Chili raakte Nathalie Gueneau ernstig verbrand. Wegens haar grote belangstelling voor planten onderzocht ze daarna persoonlijk de therapeutische en herstellende mogelijkheden van de olie van de Rosa affinis rubiginosa. Dat is een soort egelantier die in een wilde omgeving op de hoogvlakten in het zuidelijke midden van Chili groeit. De plant is daar bekend onder de naam muskusroos (niet te verwarren met de Europese Rosa canina, red.). Uit de bottels van deze roos wordt een olie gewonnen, die van nature een ongekend hoog gehalte aan essentiële vetzuren bevat. De cosmetica die door Nathalie wordt gemaakt, is bovendien van hoge kwaliteit en zeer werkzaam dankzij de dynamisering van de olie en de volledige controle van de productieketen, van de oogst tot de droging en van de extractie tot de transformatie. De producten voldoen aan al onze behoeften en ondersteunen de mens in elke levensfase.” Régine geeft een opsomming: “Het begint met de muskusroosolie die op de buik van de aanstaande moeder wordt gemasseerd. Verder zijn er een balsem voor baby’s, een crème voor pubers, een peeling, een masker, een serum en sterk hydraterende crèmes voor elk huidtype: zacht voor de gevoelige en couperosehuid en anti-aging voor de behoeften van de rijpe huid.”

 

www.gelbopharma.com

À lire aussi

Your opinion counts