Waw magazine

Waw magazine

Menu
© Potiche - Scope Pictures

Op filmlocatie

  • Patrimoine
  • / Wandeling
Brabant wallon  / Ophain- Bois-Seigneur- Isaac

Door Waw

In 2009 was de filmploeg van Potiche te vinden op diverse plekken in Waals-Brabant, meer bepaald in de Ferme du Bois Planté in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac.

Potiche

van François Ozon (2010) Met Jérémie Renier, Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Fabrice Luchini, Judith Godrèche en Karine Viard.


aaAbdij van Bois-Seigneur-Isaac

In de abdij, waar vroeger norbertijnen huisden, wonen sinds 2010 jonge maronieten van de ‘Ordre libanais maronite’. De nieuwe naam van het klooster luidt ‘Monastère de Saint-Charbel’. De monniken brachten de relikwie van het Heilig Bloed mee en nu wordt ze vereerd in de gelijknamige kapel, samen met de reliek van de H. Charbel. De Heilig-Bloedkapel uit de late 16de eeuw bevat prachtige siervoorwerpen, zoals oorstoelen en biechtstoelen.


Informatie

Monastere de Saint-Charbel vzw
Rue Armand De Moor, 2
B-1421 Ophain-Bois-Seigneur-Isaac
www.olmbelgique.org


Het kasteel van Bois-Seigneur-Isaac

Het kasteel van Bois-Seigneur-Isaac, dat in 1993 werd opgenomen op de lijst van uitzonderlijk Waals erfgoed, was vroeger een feodale vesting, maar werd in de 18de eeuw omgebouwd tot buitenhuis. Aan de achterzijde van het kasteel strekt zich een bevallige Franse tuin uit, die doorloopt in een 7 ha groot, aangenaam park in Engelse stijl. Men ontdekt er talrijke opmerkelijke boomsoorten, naast een romantisch prieel van vormgesnoeide haagbeuken. Het kasteel is toegankelijk voor het publiek en kan gehuurd worden voor evenementen.


informatie

www.bois-seigneur-isaac.be

À lire aussi

Your opinion counts