Waw magazine

Waw magazine

Menu
© FIFCL
© FIFCL

The place to be waw !

  • Culture

Door CompanyWriters

Lachen maar !

FIFCL

wanneer glamour en humor elkaar ontmoeten in Luik (van 6 tot 10 november)

Het Festival International du Film de Comédie de Liège is het resultaat van een mooie weddenschap. Sinds 2016, en dankzij het doorzettingsvermogen van Cinélabel vzw, laat het evenement filmliefhebbers van een unieke competitie genieten : komediefilms, “een prachtig genre waar er te weinig van wordt gemaakt”, zegt Adrien François, directeur van het Festival, die er meteen ook aan toevoegt : “We zijn het enige festival in België dat het komediegenre in de kijker zet”.

Elk jaar worden er maar liefst tien langspeelfilms en een dertigtal kortfilms van over de hele wereld aan het publiek getoond. Zo worden bijna een week lang de theaterzalen (Le Forum, La Cité Miroir, L’Opéra Royal de Wallonie) en de bioscopen (Le Palace, Sauvenière, Churchill), alsook de opgezette tent op het place Cathédrale omgetoverd tot locaties waar u eens goed kunt lachen. Leuk voor het hele gezin !

FIFCL, gewoon maar films ?

Helemaal niet ! Voor de organisatoren is er maar één manier om het festival te beleven : samen. “Omdat ons publiek net zo divers als komedie zelf is, moesten we een planning maken die deze verschillen weerspiegelde.” Daarom biedt het festival naast de officiële competitie ook verschillende activiteiten aan : workshops, conferenties, vergaderingen, signeersessies, tv-shows, photo call, concerten … Sinds twee jaar nodigt het evenement het publiek zelfs uit om zijn eigen bier ‘La Comédie’ te proeven en om over de “Walk of Fame” in de rue Pont d'Avroy op de namen van zijn meest prestigieuze gasten te wandelen.

En nu we het toch over namen hebben : van 6 tot 10 november zal de 5e editie van de FIFCL onder andere Édouard Baer en Karin Viard verwelkomen. En dat is lang niet alles ...

www.fifcl.be

— Verbluffend !

Grand-Hornu

« Johan Muyle–No Room For Regrets » (van 29 november tot 18 april)


Johan Muyle, L’Impossibilité de régner 1991

Het Mac’s of Museum voor Hedendaagse Kunst van Grand-Hornu, organiseert een retrospectieve tentoonstelling van het werk van de Belgische kunstenaar Johan Muyle. Hij werd in 1956 geboren in Montignies-sur-Sambre en is sinds de jaren 1980 internationaal bekend. Zijn werk bestaat hoofdzakelijk uit sculpturen op basis van assemblages van heterocliete voorwerpen. Aan de hand van zijn grote installaties, waarin hij verwijst naar de volkskunst, werpt Johan Muyle een kritische en poëtische blik op de wereld rondom hem. Het lot van de mens, de oorlog in Irak, het beleid van Donald Trump, de radicalisering van de godsdiensten en het gebrek aan vrijheid in onze hedendaagse samenleving ontsnappen niet aan zijn scherpe blik en vormen het uitgangspunt van veel werken die hij vanaf 2004 maakte.

Hij is een rebel in hart en ziel, een verschijnsel dat buiten de normen van de kunstwereld valt, een outsider die al enkele jaren over het beeldhouwen nadenkt door het bewerken van Harley Davidsons, die hij als volwaardige sculpturen beschouwt en die lacht met de argwanende blik van zowel kunstspecialisten als van ‘bikers’.

No Room for Regrets is een immersieve tentoonstelling die de bezoeker wil onderdompelen in het volledige en onklasseerbare werk van een kunstenaar die tot geen enkele categorie behoort.

www.mac-s.be

Het Euro Space Center mikt op Mars !

Het centrum is zopas heropend met volledig nieuwe attracties

Sinds september biedt het Euro Space Center in Transinne zijn bezoekers de mogelijkheid om totaal nieuwe ruimteavonturen te beleven, met als bestemming Mars ! Meer dan ooit zet de rode planeet ons aan het dromen. Op het programma staan nieuwe verkennings- en veroveringsplannen die uitgedokterd zijn door de grote ruimtevaartnaties. Nooit was Mars zo dichtbij. Daarom stelt het Euro Space Center aan ruimtevaarders in de dop en aan hun gezin voor niet langer te wachten om een echt Martiaans avontuur te beleven in het Mars Village, waar ze zich helemaal ontheemd zullen voelen. Door kennis te maken met het woonmilieu of tijdens een ontdekkingstocht aan het stuur van een voortrekker, zullen ze ondervinden hoe het dagelijks leven zou kunnen zijn voor de kolonisten die op 74 miljoen kilometer van de aarde hun opdracht moeten vervullen.

Het ruimteavontuur stopt daar natuurlijk niet mee. In de speciale hub zullen ze oefenen om op de Maan te lopen en om te testen of ze geschikt zijn als lid van een team ruimtevaarders. In de Free Fall Slide zullen ze een vrije val van acht meter maken om te voelen wat de Martiaanse microzwaartekracht is en in de Space Rotor zullen ze testen of ze bestand zijn tegen de geweldige versnelling bij het opstijgen van een raket. Snoer de gordels al maar vast …

www.eurospacecenter.be

 

À lire aussi

Your opinion counts